Ελλάδα

Κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα, άνεμοι ως 90 χλμ./την ώρα [vid]

Κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα, άνεμοι ως 90 χλμ./την ώρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα, άνεμοι ως 90 χλμ./την ώρα [vid]

Εσβησε η φωτιά στη Φέριζα στην Κερατέα που ξέσπασε το πρωί ενώ στην περιοή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.

Εσβησε η φωτιά στη Φέριζα στην Κερατέα που ξέσπασε το πρωί ενώ στην περιοή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής, Σταύρο Πετρόπουλο, η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες σε ιδιοκτησία και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ.

Η πυροσβεστική που επιχείρησε με μεγάλες δυνάμεις κατάφερε σύντομα να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και να την σβήσει.

Εντωμεταξύ από χθες έντονες είναι οι προειδοποιήσεις για τη σημερινή και την αυριανή ημέρα για τον κίνδυνο φωτιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Βοριάδες ως 90 και 100 χλμ.

Οπως γράφει το Meteo, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω Χάρτη.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός μεγάλος όπως προκύπτει από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για έξι περιφέρειας της χώρας για σήμερα Σάββατο.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) -Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας) -Περιφέρεια Κρήτης -Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) -Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) -Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments