Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σάρωσε στις Πανελλήνιες, συγκέντρωσε 17.800 μόρια

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σάρωσε στις Πανελλήνιες, συγκέντρωσε 17.800 μόρια

Πηγή Φωτογραφίας: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε ποιες σχολές μπορεί να μπει

Τα έδωσε όλα φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Έτσι, μετά την παραίτησή του στα μέσα της περσινής διαδικασίας, που συνέπεσε με την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο, αλλά και την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό που διατήρησε τα ισόβια, ο στυγερός δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς φαίνεται πως απερίσπαστος ρίχτηκε στο διάβασμα, συγκεντρώνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.

Πλέον, βλέπει να… ανοίγονται μπροστά του, όχι οι πόρτες των φυλακών, αλλά οι πόρτες σχολών που χαρακτηρίζονται «ιδιαίτερα απαιτητικές». Και αυτό διότι η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο ισοβίτης συζυγοκτόνος, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έφτασε τα 17.800 μόρια, κάτι που σημαίνει είτε ότι μπαίνει σε μία από τις Νομικές Σχολές της περιφέρειας (Θεσσαλονίκης ή Κομοτηνής), όπως επιθυμούσε διακαώς πριν από ένα χρόνο, είτε περνάει στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ήταν και η φετινή προτίμησή του. Παρά την πανωλεθρία που σημειώθηκε στο μάθημα της Ιστορίας, ο Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσε 3.000 μόρια πάνω από τη βάση εισαγωγής (πέρυσι ήταν 14.770) στις Πολιτικές Επιστήμες του ΕΚΠΑ.

Ο 31χρονος πρώην πιλότος, ο οποίος έμεινε στα αστυνομικά χρονικά όχι μόνο έχοντας διαπράξει ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα στη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι επί 37 ολόκληρες ημέρες έπαιζε θέατρο κοροϊδεύοντας τις Αρχές και την οικογένεια του θύματος, είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή, μέσω των δικηγόρων του, να κάνει γνωστό πως στόχος του μέσα στις φυλακές ήταν πλέον η εισαγωγή του σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον Οκτώβριο του 2022, ο έγκλειστος στις φυλακές του Μαλανδρίνου πιλότος περνούσε πολλές από τις ώρες του μελετώντας Αρχαία Ελληνικά, αφού στόχος του τότε ήταν να περάσει στη Νομική Σχολή. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος λίγο μετά την καταδίκη του για το φρικτό έγκλημα αποφάσισε να σπουδάσει. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση μη εισαγωγής του σε σχολή της Αθήνας, προσανατολιζόταν να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος προβλέπεται να φοιτήσει μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τελικά συμπληρώσει μηχανογραφικό για να εγγραφεί σε σχολή, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι δεν επιθυμεί να παίρνει άδειες για να παρακολουθεί μαθήματα ή να φορέσει βραχιολάκι για να δίνει τα μαθήματα στην εξεταστική.

Η περσινή προσπάθεια

Πέρυσι είχε διακόψει την προσπάθειά του να ξαναγράψει στις Πανελλήνιες, δίνοντας μόνο Λατινικά και Νεοελληνική Γλώσσα, όπου το θέμα ήταν για τη βία κατά των γυναικών. Μάλιστα, τότε, όλοι είχαν την ίδια απορία: Τι ακριβώς είχε γράψει ο συζυγοκτόνος για το συγκεκριμένο θέμα; Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει τότε γνωστές, αν και ο ίδιος είχε απαιτήσει να μη δημοσιοποιηθεί η βαθμολογία του, μέσω ειδικής αίτησης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φωκίδα, στα Λατινικά είχε γράψει 12 και στην Έκθεση παρέδωσε λευκή κόλλα.

Εν μέσω της διαδικασίας αλλά και της δίκης του στο Εφετείο, τον Ιούνιο του 2023, παραιτήθηκε και από τις Πανελλήνιες αλλά και από τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό κάνοντας λόγο για προσωπικούς λόγους και σημαντικά αίτια, που δεν θέλησε να διευκρινίσει, μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη.

Το μέλλον του

Σίγουρα, πάντως, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τις επόμενες μέρες θα σκεφτεί πάρα πολύ καλά το μέλλον του. Αν επιλέξει τη Νομική Σχολή, ενδεχόμενο που -ούτως ή άλλως- φαίνεται πως δεν του ήταν καθόλου αδιάφορο, θα μπορεί πλέον να μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα νομικά «παραθυράκια» που αφορούν στην περίπτωσή του. Για παράδειγμα, το πώς και πότε μπορεί να αποφυλακιστεί ή ακόμη και τον τρόπο που ενδεχομένως θα μπορούσε στο μακρινό μέλλον να προσεγγίσει την κόρη του Λυδία. Ως γνωστόν, το κοριτσάκι, του οποίου την αποκλειστική επιμέλεια έχει η γιαγιά της, μητέρα της Καρολάιν, ζει πλέον μόνιμα στις Φιλιππίνες, ενώ πριν από μερικούς μήνες «πέταξε» από πάνω της το επίθετο του πατέρα της, λαμβάνοντας επίσημα το επώνυμο της άγρια δολοφονημένης μητέρας της.

Ο άνθρωπος που κατάφερε επί 37 ημέρες να κοροϊδέψει το πανελλήνιο αλλά και -αρχικά τουλάχιστον- τους αστυνομικούς με τα κροκοδείλια δάκρυα που έριχνε μπροστά στις κάμερες, ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά και την προοπτική να δηλώσει στο μηχανογραφικό του το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ προκειμένου να καλλιεργήσει περαιτέρω το… ταλέντο του στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Να θυμίσουμε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε δολοφονήσει την 20χρονη σύζυγό του μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου του 2021. Έχοντας σκηνοθετήσει τον τόπο του εγκλήματος, από την πρώτη στιγμή συνεργαζόταν με την αστυνομία προσπαθώντας να πείσει ότι τα ξημερώματα της μοιραίας Τρίτης είχαν εισβάλει στο σπίτι δύο κουκουλοφόροι με σκοπό τη ληστεία. Για να γίνει, μάλιστα, πιστευτός δεν δίστασε να κρεμάσει από την εσωτερική σκάλα τη «Ρόξυ», την αγαπημένη σκυλίτσα της Καρολάιν. Στις 17 Ιουνίου 2021, ελικόπτερο της αστυνομίας τον μετέφερε από την Αλόννησο, όπου γινόταν το μνημόσυνο του θύματος, στην Αθήνα. Ύστερα από περίπου έξι εβδομάδες ομολόγησε στους αστυνομικούς πως τη σκότωσε ο ίδιος.

*Δημοσιεύτηκε στην Ontime

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments