Focus

London Design Festival 2024: Όλα όσα περιμένουμε από τον παγκόσμιο θεσμό που υμνεί τον σχεδιασμό

London Design Festival 2024: Όλα όσα περιμένουμε από τον παγκόσμιο θεσμό που υμνεί τον σχεδιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: MOTHER GODDESS OF THE THREE REALMS, BY WAX ATELIER, KILOMET 109 AND COMPANY PLACE, LONDON DESIGN FESTIVAL 2023//design.britishcouncil.org

Το πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε. Δείτε τα highlights!

Το πρόγραμμα του London Design Festival 2024, που θα λάβει χώρα από τις 14 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, δίνοντας έμφαση στα διεθνή ταλέντα και με ανανεωμένη αποστολή του να γιορτάσει τη «δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη δύναμη που έχει ο σχεδιασμός να διαμορφώνει τον κόσμο μας». Με την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου και του Bloomberg Philanthropies, η επόμενη έκδοση του London Design Festival θα κατακτήσει το Λονδίνο με εγκαταστάσεις και εκθέσεις σε δημοφιλή πολιτιστικά ιδρύματα και βρετανικές γειτονιές που υμνούν το design.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη London Design Festival (@l_d_f_official)

Τα έργα-ορόσημα σε όλο το Λονδίνο περιλαμβάνουν μια εγκατάσταση από «έναν σχεδιαστή που αντιμετωπίζει το μέλλον» σε συνεργασία με τον συνεργάτη του London Design Festival, Johnnie Walker, και το Vert. Ξεκινώντας με μια εγκατάσταση στο Parade Ground του Chelsea College of Art από το Diez Office και την AHEC, σε συνεργασία με τους ειδικούς στην κλιματική γεωργία – μια καινοτόμος πρόταση για την ψύξη των πόλεων. Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει μια κατασκευή από αμερικανική κόκκινη δρυ που θα συγκρατεί ένα βιοδιασπώμενο δίχτυ με μια επιλογή από περίπου 20 είδη επιλεγμένων φυτών. Το ζωντανό οικοσύστημα θα υποστηρίξει την τοπική βιοποικιλότητα, θα χρησιμεύσει ως βιότοπος για βασικούς πληθυσμούς εντόμων, θα εμπλουτίσει το αστικό περιβάλλον και θα παρέχει έναν προστατευμένο χώρο όπου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να χαλαρώνουν.

Εν τω μεταξύ, το Duo της Τουρκάλας σχεδιάστριας Melek Zeynep στο Royal Naval College’s Painted Hall είναι ένα συμβολικό installation που αποτελείται από μια σειρά πρισμάτων, «συμπυκνώνοντας την ουσία του “δύο”: ένας διάλογος, μια δυαδικότητα, μια συμφωνία και η δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας».

Άλλες αναθέσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μια συνεργασία μεταξύ των νικητών του London Design Festival Emerging Design Medal, Power Out of Restriction (POoR Collective) και του Battersea Power Station, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια εγκατάσταση δίπλα στο ποτάμι υπό την καθοδήγηση της κοινότητας, και το Craft x Tech Tohoku Project, που ξεκίνησε στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάιο και παρουσιάζεται στην Prince Consort Gallery του V&A.

Επίσης, στο V&A θα παρουσιαστεί το έργο “Communion” του Giles Tettey Nartey, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά σε συνεργασία με την AHEC για την έκθεση Class of ’24 του Wallpaper στην Triennale του Μιλάνου, καθώς και περαιτέρω έργα από τους ανερχόμενους σχεδιαστές Arjun Singh Assa, Liang-Jung Chen και Angela Ford, καθώς και το Modular του Mensah με τους Bridge of Weir Leather και Muirhead.

«Το London Design Festival 2024 υπόσχεται να επιτύχει άλλη μια δυνατή χρονιά», λέει ο Ben Evans, διευθυντής του φεστιβάλ. «Το πρόγραμμα θα προσφέρει νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες που θα γοητεύσουν και θα εμπνεύσουν το κοινό μας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι συνεχίζει να προασπίζεται τη συμπεριληπτικότητα και να παρέχει κρίσιμες ευκαιρίες για τα ανερχόμενα ταλέντα να λάμψουν. Είμαστε πολύ περήφανοι για τον ρόλο του φεστιβάλ στην ανάδειξη νέων δημιουργών και επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη βαθιά επίδραση του σχεδιασμού στην κοινωνία μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments