Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μέχρι 2.500 ευρώ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μέχρι 2.500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: PIXABAY

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο stegastiko.minedu.gov.gr

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για την είσπραξη του στεγαστικού επιδόματος σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος πραγματοποιείται στην ειδική εφαρμογή evaluation-stegastiko.minedu.gov.gr.

Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Μόνο για την περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίνονται ως προς τα στοιχεία που αφορούν στον φοιτητή για τον οποίο πραγματοποιείται η αίτηση στεγαστικού επιδόματος και είτε δεν έχουν συμπληρωθεί στοιχεία συγκατοίκησης είτε τα στοιχεία συγκατοίκησης δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, καταβάλλεται το ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε περίπτωση έγκρισης όλων των στοιχείων της αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων συγκατοίκησης, καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι – φοιτητές του στεγαστικού επιδόματος πρέπεθ να μπουν στην ιστοσελίδα stegastiko.minedu.gov.gr είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments