Οικονομία

Νέες μειώσεις σε μια σειρά από ακριβές προμήθειες των τραπεζών βρίσκεται προ των πυλών

Νέες μειώσεις σε μια σειρά από ακριβές προμήθειες των τραπεζών βρίσκεται προ των πυλών

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Νέες μειώσεις σε μια σειρά από ακριβές προμήθειες των τραπεζών βρίσκεται προ των πυλών

Νέες μειώσεις σε μια σειρά από ακριβές προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες βρίσκονται προ των πυλών

Νέες μειώσεις σε μια σειρά από ακριβές προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες βρίσκονται προ των πυλών. Την αρχή πρόκειται να κάνει τις επόμενες ημέρες μια εκ των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, ανακοινώνοντας πακέτα με σημαντικές εκπτώσεις προμηθειών που θα καταστήσουν κατά τι φτηνότερες τις τραπεζικές συναλλαγές, από τις οποίες μόνο στο πρώτο τρίμηνο οι τέσσερις τράπεζες εισέπραξαν 477.000.000 ευρώ. Αναφερόμενος για δεύτερη μέρα στο θέμα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αυτή τη φορά δεν εξαπέλυσε προειδοποιήσεις για επιβολή νομοθετικών μέτρων από την κυβέρνηση, αλλά δήλωσε (Real FM) ότι ήδη μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει ξεκινήσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι άλλες. Ήδη από τον Απρίλιο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και 10 ευρώ.

Σε επαφές με τις τράπεζες

Για να αποφευχθεί νέος κύκλος υποχρεωτικών μέτρων, όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με τις τράπεζες. Σε γενικές γραμμές, από στοιχεία των ίδιων των τραπεζών, προκύπτει ότι οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν φτηνότερα τους πελάτες τους για τις περισσότερες συναλλαγές σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, δεν χρεώνεται η ανάληψη μετρητών, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Για την ανανέωση χρεωστικής κάρτας οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν έως 20 ευρώ σε ετήσια βάση έναντι 7,5-35 ευρώ στο εξωτερικό. Η αποστολή αντίγραφου κινήσεων λογαριασμού χρεώνεται από 0 έως 1,5 ευρώ (αλληλογραφία), ενώ στην Ευρώπη κυμαίνεται από 1 έως 10 ευρώ. Στις υπηρεσίες ειδοποιήσεων (alerts) οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρεώνουν από 0,09 ευρώ ανά ειδοποίηση έως 12 ευρώ σε ετήσια βάση. Οι ελληνικές τράπεζες παρέχουν δωρεάν την υπηρεσία μέσω e-mail και για sms χρεώνουν από 0,2 ευρώ/sms έως 20 ευρώ ανά έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments