Πολιτική

Ανδρουλάκης: Έχω πάρει τις αποφάσεις μου

Ανδρουλάκης: Έχω πάρει τις αποφάσεις μου

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέες υποψηφιότητες "σφήνα".

Θέσεις μάχης παίρνουν οι εσωκομματικοί στρατοί στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για την διαδικασία εκλογής αρχηγού.

«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» εκμυστηρεύεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνεργάτες του, αλλά δεν αποκαλύπτει ποια θα είναι η τελική του πρόταση. Το βέβαιο είναι ότι θα προτείνει πρώτα συνδιάσκεψη και κατόπιν κάλπες στη βάση.

Οι φημολογίες για τον χρόνο, πιάνουν όλη την χρονική γκάμα: Από Σεπτέμβριο μέχρι… Δεκέμβριο και πάντως εντός του έτους, όπως ζητούν οι αμφισβητίες. Ένα πιθανό σενάριο είναι να στηθούν κάλπες μέσα στον Οκτώβριο. Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχουν και τα υπέρ και τα κατά, τα οποία έχει ζυγίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το βέβαιο είναι ότι άπαντες αναμένουν ρητό χρονοδιάγραμμα εκλογών, σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις θα είναι έντονες. Μια λεπτομέρεια είναι πάντως πως στην ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται αναφορά σε «αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών».

Αν ορισθούν σαφώς κάλπες εντός του 2024, η εισήγηση Ανδρουλάκη αναμένεται να περάσει ομόφωνα δι’ ανατάσεως των χειρών.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Κυριακής στον κλασικό τόπο, το ξενοδοχείο Divani Caravel και θα ξεκινήσει με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Και αν ξέρει κάποιος το πότε θα αρχίσει (έστω και με… ώρα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κατά τις 12) κανείς δεν προεξοφλεί πότε θα τελειώσει. Και αυτό αφενός γιατί θέλουν να πάρουν τον λόγο άπαντες, αφετέρου θα κριθεί και από το κλίμα στην αίθουσα. Δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται «κλακαδόρους» και ένταση στην πολύωρη συνεδρίαση, καθώς στο… ζέσταμα τα επιτελεία Ανδρουλάκη-Δούκα έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε υψηλούς τόνους.

Σημειώνεται ότι στη νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (Interview για την Political) ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται να προηγείται ελαφρώς του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ανακοινώσουν υποψηφιότητες ο Χάρης Δούκας και πιθανότατα ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, έχει προτείνει εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στις 3 και 10 Νοεμβρίου, αφού προηγηθεί συνδιάσκεψη για την φυσιογνωμία του κόμματος. Στην ομιλία του θα καταθέσει την πολιτική του πλατφόρμα για το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Κεντροαριστεράς ευρύτερα, ενώ αναμένεται να ασκήσει κριτική για τα πεπραγμένα Ανδρουλάκη.

Ο Χάρης Δούκας έχει συμπήξει συμμαχία με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος ανέστειλε τις δικές του φιλοδοξίες, διευρύνοντας τις οργανωτικές και κοινωνικές του συμμαχίες. Θεωρεί ότι ο κύκλος επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ τελειώνει και πρέπει να πάει πλέον σε έναν «κύκλο υπέρβασης».

Θα εξηγήσει ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως κάναμε στον δήμο της Αθήνας», θα απορρίψει σενάρια συγκόλλησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα απευθύνει κάλεσμα «χωρίς αποκλεισμούς» σε στελέχη άλλων κομμάτων να συμπράξουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments