Πολιτική

Δραματικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Δραματικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νυχτερινές αναρτήσεις και διαδικτυακές εκκλήσεις για ενότητα.

Απίστευτες εξελίξεις σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα, με τελευταίο επεισόδιο την μεταμεσονύκτια ανοικτή επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει εκ νέου το κόμμα, σε διαφορετικά περίπτωση του ζητάει να σταματήσει την υπονόμευση. «Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης. Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται λίγες ώρες μετά την σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη κύκλων προσκείμενων στον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο του λουκέτου που έβαλε ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή».

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», ξεκαθαρίζουν κύκλοι που πρόσκεινται στον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα». Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι «ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Σημειώνεται ότι η αρχική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη περιείχε την φράση «Αλέξη σταμάτα να με υπονομεύεις», αλλά στη συνέχεια η φράση αυτή αντικαταστάθηκε από την φράση: «Αλέξη στάματα να παίζεις παιχνίδια».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει σε νέα φάση εσωκομματικής αναταραχής, μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Αυγής και την ανάρτηση Κασσελάκη που διαμήνυε πως «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο πρόεδρο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε χαρακτηριστικά τονίσει πως «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει μαύρα χρήματα.

Αμεση ήταν η αντίδραση 87 στελεχών και βουλευτών του κόμματος που σε επιστολή τους υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων: «Δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο».

Την επιστολή στελεχών και βουλευτών είχαν σπεύσει να σχολιάσουν πηγές της Κουμουνδούρου, εκφράζοντας την απορία τους για τον χρόνο που επέλεξαν οι υπογράφοντες να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments