Πολιτική

Εκλογές τον Οκτώβριο και καθαρές λύσεις στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές τον Οκτώβριο και καθαρές λύσεις στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το ενδιαφέρον εκ των πραγµάτων στρέφεται στις συµµαχίες που θα διαµορφωθούν.

Η ώρα των αποφάσεων για τον Νίκο Ανδρουλάκη, τους υποψήφιους αρχηγούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έφτασε. Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, για να καθορίσει επί της ουσίας τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία του κόµµατος, µε όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες να κατατείνουν στον προσεχή Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, εντός του τρέχοντος έτους, για να µη χαθεί άλλος πολιτικός χρόνος για το ΠΑΣΟΚ. Το µήνυµα του κ. Ανδρουλάκη προς πάσα κατεύθυνση θα είναι ξεκάθαρο: «Καθαρές λύσεις».

Επιπλέον, ο στόχος του είναι να πραγματοποιηθεί το συνέδριο αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ώστε να συζητηθούν θέματα ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος. Η τελική απόφαση για όλα αυτά θα ληφθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευρεία υποστήριξη. Φαίνεται ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα θα είναι αποδεκτό και από τους υποψηφίους για την ηγεσία, με τον Χάρη Δούκα να προτείνει τις εκλογές να διεξαχθούν την 3η Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί, τον επαναληπτικό γύρο στις 10 του μήνα.

Ο κ. Δούκας θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος επίσης θα συμμετάσχει στην κούρσα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Έτσι, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες και πρέπει να δούμε αν οι Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιλένα Αποστολάκη θα συμμετάσχουν επίσης. Οι τρεις κρατούν τις προθέσεις τους κρυφές, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Κατρίνης φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος, καθώς έχει επικοινωνήσει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα για να εξερευνήσει τις προθέσεις τους και την υποστήριξή τους. Αν δεν είναι υποψήφιος ο κ. Κατρίνης, η στάση που θα κρατήσει θα έχει κρίσιμη σημασία, όπως και για τις κυρίες Γιαννακοπούλου και Αποστολάκη.

Από τη στιγµή που θα επισηµοποιηθούν οι υποψηφιότητες, το ενδιαφέρον εκ των πραγµάτων στρέφεται στις συµµαχίες που θα διαµορφωθούν, ιδίως στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόµµατος µε επιρροή. Αρχής γενοµένης από ιστορικούς παράγοντες, όπως είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυµίου, ο Κώστας Γείτονας, ο Μανώλης Οθωνας κ.ά.

Παρότι είναι αρκετά πρόωρο να οριστικοποιηθούν οι επιλογές των βουλευτών, διαφαίνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει οικοδοµήσει µια πολύ ισχυρή συµµαχία, που έχει και µέλλον, µε τον Παύλο Χρηστίδη. Στο πλευρό του σηµερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης, προφανώς οι βουλευτές Επικρατείας, ∆ηµήτρης Μάντζιος και Παναγιώτης ∆ουδωνής, ενώ κατά πληροφορίες το ίδιο ισχύει και για τους Μανώλη Χνάρη, Κατερίνα Καζάνη, Φρέντυ Παρασύρη, Τάσο Νικολαΐδη, Γιάννη Τσίµαρη, Σταύρο Μιχαηλίδη και Κατερίνα Σπυριδάκη.

Στον αντίποδα, υπάρχει ένα ισχυρός συνασπισμός με έντονες αναφορές στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ του κ. Δούκα και του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι αν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας, ο κ. Χριστοδουλάκης θα γίνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τον Δήμο της Αθήνας και ζήτησε από τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην αναμειγνύουν τα θέματα του δήμου με αυτά της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Στον ίδιο συνασπισμό θα είναι και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Δούκα και στη συνεργασία του με τον κ. Χριστοδουλάκη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος φέρνει στον συνασπισμό και τον βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα. Είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον κ. Δούκα οι βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης, Ελένη Βατσινά, Χριστίνα Σταρακά, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου και άλλοι.

Ο κ. Γερουλάνος φαίνεται να έχει επιρροή σε μεσαία στελέχη του κόμματος και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να προσελκύσει και βουλευτές. Έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πανελλαδικό δίκτυο και απολαμβάνει υψηλή δημοφιλία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή των βουλευτών όπως Πάρις Κουκουλόπουλος, Στέφανος Παραστατίδης, Λίτσα Λιακούλη, Δημήτρης Μπιάγκης, Νάγια Γρηγοράκου, Ανδρέας Πουλάς κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments