Πολιτική

Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: “Survivor” της σοσιαλδημοκρατίας

Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: “Survivor” της σοσιαλδημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σκληρή γλώσσα από τον Γ. Γ. του ΚΚΕ.

Την ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ «στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους νεολαίας», επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η συναυλία-αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην οποία θα τραγουδήσουν η Μαρία Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, στο Θέατρο Γης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «παίρνουμε αισιοδοξία και δύναμη από το ότι και σ’ αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών εκφράστηκε μια νέα ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι, απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, που εκφράζεται από την πολιτική της Κομισιόν, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης, που εκφράζεται κυρίως με την άνοδο του κύρους και τη συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων με το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη.

Εκεί, στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται, ότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του λαού, γιατί ποτέ και πουθενά δεν ταίριαξαν τα κέρδη για τους καπιταλιστές με τα δικαιώματα για τους ανθρώπους του μόχθου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, όλες οι κυβερνήσεις, είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές, εξαπολύουν επίθεση στους λαούς των χωρών τους», πρόσθεσε

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση καταποντίστηκε και δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι στις ευρωεκλογές, γιατί ήταν αποτελεσματική «στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού, για να εξυπηρετούνται τα κέρδη των λίγων». Έκανε λόγο για «κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, που βρίσκονται σε παρατεταμένη περιδίνηση, ακριβώς λόγω της διαχρονικής ταύτισής τους στην ίδια πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ: Την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ».

Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Survivor» της σοσιαλδημοκρατίας θα έπρεπε να το ονομάσουν» «Το έργο που παίζεται στις οθόνες και στα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες, το έχουμε δει να παίζεται ξανά και ξανά. ”Survivor” της σοσιαλδημοκρατίας θα έπρεπε να το ονομάσουν!», είπε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και άλλοι με τη βολική τους στάση και κριτική, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, έβγαζαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Μητσοτάκη από τη δύσκολη θέση. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και θα δίνουν όλοι μαζί ξανά ραντεβού με το λαό στις επόμενες εκλογές το 2027!

Η επόμενη μέρα όμως είναι εδώ, τα λαϊκά προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται και απαιτούν λαϊκή οργάνωση, πάλη και διεκδίκηση. Κι εδώ το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις», ανέφερε.

Η μοναδική αντιπολίτευση, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, «είναι το ΚΚΕ που παλεύει μέσα κι έξω από τα Κοινοβούλια και κυρίως εκεί που κρίνονται όλα. Στους δρόμους του αγώνα!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments