Πολιτική

Μητσοτάκης: Αλλαγές σε γραμματείς υπουργείων – Συχνότερες επαφές με βουλευτές

Μητσοτάκης: Αλλαγές σε γραμματείς υπουργείων – Συχνότερες επαφές με βουλευτές

Πηγή Φωτογραφίας: {370419] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει συναντήσεις με τους βουλευτές της ΝΔ στον απόηχο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συναντήσεις με τους βουλευτές της ΝΔ προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με προφανή στόχο να μπει τέλος στην εσωστρέφεια, που φαίνεται να άνοιξε μετά την 9η Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός θα δει το επόμενο διάστημα όλα τα μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ, τα οποία θα περνούν σε γκρουπ των 20 ατόμων το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσουν ευθέως και καταπρόσωπο τον κ. Μητσοτάκη για ζητήματα που αφορούν τις Εκλογικές Περιφέρειές τους. Ήδη, άλλωστε, και με φόντο το «δύσκολο» 28% των ευρωεκλογών, οι βουλευτές κατά την πεντάωρη συνεδρίαση στη Βουλή επισήμαναν κακώς κείμενα, αρρυθμίες στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου, κλειστές πόρτες σε υπουργεία και παράπονα για τη στάση ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών στελεχών που «πληγώνουν» τη βάση της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η αλαζονεία ορισμένων στελεχών αποτυπώθηκε εντέλει στο μήνυμα δυσαρέσκειας που έστειλαν οι πολίτες. Μέσα από αυτό το πρίσμα, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι και εκτιμά πως η συνεδρίαση της ΚΟ λειτούργησε ως βαλβίδα εκτόνωσης για τους βουλευτές, που είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν προβληματισμούς και να ασκήσουν κριτική σε ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης.

«Αφού έλαβα τα μηνύματα για παράπονα, θα δείτε αλλαγές», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ανακοινώνοντας αλλαγές στις γραμματείες των παραγωγικών υπουργείων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ξανά μετά τις ευρωεκλογές, με προτεραιότητα να αποτελεί η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προς όφελος της κοινωνίας. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια, που αποσπά την προσοχή από τα σημαντικά θέματα που η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει σε πολιτικούς τομείς όπου έχει δείξει αδυναμία.

Η επερχόμενη εκδήλωση της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο, όπου θα μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πολιτικό σκηνικό. Αναμένεται να προβούν σε αιχμηρές τοποθετήσεις για διεθνή και εσωτερικά θέματα, ενώ αναμένεται η παρουσία πολλών βουλευτών, υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 80 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ωστόσο, ως προς το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκ- πρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θέλησε να κλείσει τη συζήτηση. «Είναι μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση. Δεν είναι ωφέλιμο να συζητάμε έξι μήνες πριν. Πέραν του πρόωρου είναι και εξαιρετικά προσβλητικό, όταν αφορά έναν τέτοιο θεσμό. Είναι μια συζήτηση που δεν οδηγεί κάπου», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments