Πολιτική

Σε εφαρμογή το σχέδιο Κασσελάκη για τον προσωποπαγή ΣΥΡΙΖΑ

Σε εφαρμογή το σχέδιο Κασσελάκη για τον προσωποπαγή ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: OMIΛIA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ KAΣΣEΛAKH ΣTHN ΠΛATEIA AΓIOY TITOY KAI BOΛTA ΣTHN ΠOΛH TOY HPAKΛEIOY (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πληροφορίες φέρουν τον Στέφανο Κασσελάκη να σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμα πιο εκτεταμένες αλλαγές, που θα σημάνουν το ουσιαστικό τέλος πολλών εκ των σημερινών οργάνων του κόμματος.

Στην πρόσφατη ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε «φωτιά» στο εσωκομματικό σκηνικό, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα. Προχώρησε όμως και σε εξαγγελίες για τις καταστατικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία σχετικά με το Μητρώο Στελεχών, τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα και τη «σκιώδη κυβέρνησή» του.

Πληροφορίες φέρουν τον Στέφανο Κασσελάκη να σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμα πιο εκτεταμένες αλλαγές, που θα σημάνουν το ουσιαστικό τέλος πολλών εκ των σημερινών οργάνων του κόμματος. Ο ίδιος άλλωστε έχει πει δηλώσει πως με τη σημερινή λειτουργία τους «φιλτράρουν παραγοντιλίκι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη σύνθεση οκτώ think tank, όπως είχε προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης στο “μανιφέστο” του. Τα think tank αφορούν θέματα όπως η μεταναστευτική πολιτική, οι απόδημοι, η αναπηρική πολιτική, η εθνική άμυνα, η αγροτική πολιτική, η ζωοφιλία, η περιβαλλοντική πολιτική, η στεγαστική πολιτική και η υγεία.

Τα μέλη των think tank δεν είναι κυρίως κομματικά μέλη και αναφέρονται απευθείας στον πρόεδρο. Ωστόσο, η συνεργασία τους με τα επιμέρους τμήματα δεν φαίνεται να έχει φέρει τα αποτελέσματα που αναμενόταν, καθώς δεν παρουσιάστηκε ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα πριν τις ευρωεκλογές, όπως επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να δώσει σημαντικό ρόλο στα think tank του, με σκοπό να τα μετατρέψει σε βασικούς παράγοντες πολιτικών και κυβερνητικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει την ένταξή τους σε δύο ακόμα δομές, που θα ελέγχει μέσω του περιβάλλοντός του.

Στα τέλη Μαΐου, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι οργανώσεις μελών μπορούν να πλησιάσουν περισσότερο τον πολίτη, ενώ οι ιδέες και οι λύσεις πρέπει να προέρχονται πιο γρήγορα και ψηφιακά μέσω των ενδιάμεσων οργάνων στο γραφείο του Προέδρου. Αυτές οι κινήσεις προκάλεσαν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αλλάξει τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος φαίνεται να έχει αποφασίσει να δημιουργήσει άτυπα “γραφεία προέδρου” σε κάθε νομό, αντικαθιστώντας ή υποκαθιστώντας τις υπάρχουσες νομαρχιακές επιτροπές. Αυτά τα γραφεία θα είναι υπεύθυνα για πολλαπλές αρμοδιότητες και θα λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ των οργανώσεων μελών, του κεντρικού επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των think tank του. Επιπλέον, θα είναι υπεύθυνα για την παρακολούθηση του Μητρώου Στελεχών, δηλαδή των ατόμων που θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές ή δημοτικές εκλογές, καθώς και των ατόμων που ελπίζουν να αναλάβουν θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, τα γραφεία προέδρου σε κάθε νομό θα αποτελούν το μάτι και το χέρι του Κασσελάκη στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αποφεύγεται ο “παραγοντισμός” που ο ίδιος έχει καταγγείλει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments