Ελλάδα

Ανεξέλεκτη η φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια – Απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις [vid]

Ανεξέλεκτη η φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια – Απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370492] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο της Πυροσβεστικής - Επιχειρούν 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη

Τρεις μόνιμες κατοικίες, δύο εξοχικά και τουλάχιστον τρεις αποθήκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες το τελευταίο δίωρο, οπότε και ξέσπασαν ταυτόχρονες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας.

Τέσσερις διαφορετικές εστίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες.

Αυτή τη στιγμή στα μέτωπα ενεργούν 155 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 17 αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και οκτώ ομάδες δασοκομάντο, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι εθελοντές πυροσβέστες αλλά και η Περιφέρεια με την παροχή βυτιοφόρων με νερό.

Οι άνεμοι πνέουν με ένταση που φτάνει σταδιακά ακόμη και τα 9 μποφόρ, ενώ το πρόβλημα όπως έχουν ενημερώσει οι επίγειες δυνάμεις το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, είναι πως η φωτιά αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις, μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για όσους συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Από το αρχηγείο έχουν δοθεί σαφές εντολές για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής όσων συμμετέχουν στις κατασβέσεις, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενεργούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή εστιάζεται στο μέτωπο που κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς εκεί υπάρχει πυκνό πευκοδάσος το οποίο προσπαθούν να προστατεύσουν οι πυροσβέστες.

Εστάλη 112

Στις 12.30 εστάλη 112 για 4 οικισμούς.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Παλαιοκαμάριζας, του Μαρκατίου και της Πλάκας πρέπει να εκκενώσουν προς Λαύριο μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου, ενώ οι άνεμοι σπρώχουν τη φωτιά προς τον εθνικό δρυμό του Σουνίου.

Λίγο αργότερα νέο μήνυμα από το 112 καλούσε πάλι τους κατοίκους από το Μαρκάτι, αλλά και από τον Αγιο Γεώργιο Θωρικού να απομακρυνθούν μέσα της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο, ενώ εν συνεχεία ζητήθηκε η απομάκρυνση από την περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος.

Κάηκαν σπίτια

Η Πυροσβεστική που ενημερώθηκε στις 11:55 για φωτιά που καίει κοντά σε σπίτια έσπευσε με 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη ώστε να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, με τους ισχυρούς ανέμους, έως και 9 μποφόρ να δυσκολεύουν το έργο της.

Τρεις μόνιμες κατοικίες, δύο εξοχικά και τουλάχιστον τρεις αποθήκες έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ έχουν προκληθεί πολλές υλικές ζημιές και σε άλλα σπίτια της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments