Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: Καλύτερη η εικόνα στα διάσπαρτα μέτωπα -Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Κερατέα: Καλύτερη η εικόνα στα διάσπαρτα μέτωπα -Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: [370492] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οριοθετήθηκε η φωτιά στις διάσπαρτες εστίες στη φωτιά της Κερατέας

Οριοθετήθηκε η φωτιά στις διάσπαρτες εστίες στη φωτιά της Κερατέας, με τις φλόγες να έχουν κάψει σπίτια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία που καίνε ακόμα.

Νωρίτερα υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Συντερίνας και καίει σε παρθένο δάσος με πεύκα όπου δεν μπορούν να μπουν επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά. Ηδη έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα σε 7 λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς και θα επιχειρούν μέχρι να πέσει και τελευταίο φως σε μία ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά.

Η μεγάλη δυσκολία με τη φωτιά στην Κερατέα ήταν οι ισχυροί άνεμοι καθώς οι ριπές ξεπερνούσαν κάποιες στιγμές και σε κάποια σημεία τα 9 μποφόρ, ενώ έκαιγε και καίει ανάμεσα σε διάσπαρτες οικίες, μέσα σε χωράφια, καίγοντας χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα) και δέντρα. Στην Κερατέα έχουν καεί δυστυχώς και σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα με 39 οχήματα και περιοδικά από το πρωί στην κατάσβεση έχουν συνδράμει 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Εκκενώσεις οικισμών και σπιτιών

Στην Κερατέα έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα με ασφάλεια 6 οικισμοί, ενώ οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 52 απεγκλωβισμούς και δεκάδες εκκενώσεις.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου). Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 ομάδες της ΔΙΑΣ, 5 περιπολικά της Τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφάλειας, 1 ΔΙΜΕΤ και 6 περιπ. Αμεση Δράσης, 3 περιπ. τάξης.

Φωτιά στην Κερατέα: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112 καλώντας τους τους κατοίκους των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα να απομακρυνθούν μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments