Ελλάδα

Φωτιές: Από τις δυσκολότερες ημέρες– Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Φωτιές: Από τις δυσκολότερες ημέρες– Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Πηγή Φωτογραφίας: [370493] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η πλειονότητα των δυνάμεων επιχείρησε στις δύο κυριότερες και πλέον καταστροφικές εστίες πυρκαγιάς, ήτοι στην Κερατέα και τη Σταμάτα

Άλλη μία «μάχη» έδωσαν σήμερα (30/06) οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό (τοπική αυτοδιοίκηση, στρατός, δασαρχεία, Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες) για την αντιμετώπιση των δεκάδων «πύρινων μετώπων» που σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια.

Η πλειονότητα των δυνάμεων επιχείρησε στις δύο κυριότερες και πλέον καταστροφικές εστίες πυρκαγιάς, ήτοι στην Κερατέα και τη Σταμάτα. Στη Σταμάτα, ένας άνθρωπος «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από ανακοπή που υπέστη την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες, ενώ, οικίες, περιουσίες και αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη.

Ταυτόχρονα, η Πυροσβεστική επιχειρούσε σε δεκάδες άλλες τοποθεσίες. Μεταξύ άλλων στη Ριτσώνα, όπου που καίγεται εργοστάσιο χημικών, στο Αγγελόκαστρο του Δήμου Αγρινίου, το Λουτράκι, το Δίστομο, αλλά και τις Αχαρνές και τον λόφο του Φιλιπάππου. Μάλιστα, ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού απόψε σημειώθηκε πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα της Ζακύνθου.

Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα, μικρές αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Η φωτιά στη Σταμάτα δεν έχει ενεργό μέτωπο, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το βράδυ της Κυριακής (30/6).

Επίσης, ανέφερε ότι στην Κερατέα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μικρές αναζωπυρώσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν και στις δύο περιοχές της Αττικής όλο το βράδυ, διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Συνολικά επιχείρησαν 288 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη και ομάδες δασοκομάντος, όπως ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

«Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων σε Κερατέα και Σταμάτα. Αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο.

Στις πυρκαγιές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες 288 πυροσβέστες, 18 ομάδες δασοκομάντος, 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, καθώς και δεκάδες μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσαν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι και το ΓΕΕΘΑ.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο όλο το βράδυ, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δασική Υπηρεσία, αλλά και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και στον Βαγγέλη Γκουντούφα, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, που βρίσκονταν μαζί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Θέλω να κλείσω με μια διαπίστωση: Για πάνω από τρία 24ωρα, προειδοποιούσαμε και κάναμε έκκληση για μεγάλη προσοχή λόγω των  θυελλωδών ανέμων. Κι όμως, μόνο σήμερα είχαμε:

12 το μεσημέρι τη φωτιά στην Κερατέα

3 παρά τέταρτο στη Λαμία

4 και πέντε στο Αγρίνιο

4 και τέταρτο στη Σταμάτα

5 και 20 στην Κόρινθο

8 παρά τέταρτο στο Δίστομο

8 παρά 10 στον Ασπρόπυργο

8 παρά πέντε στο Ντράφι

8 και 20 στην Ηλεία

Ακόμη και στο Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κανένα σχόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments