Ελλάδα

Καλοκαιρινή έξαρση του κορωνοϊού – Εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Καλοκαιρινή έξαρση του κορωνοϊού – Εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Πηγή Φωτογραφίας: Διεξαγωγή δωρεάν Rapid testγια τον κορονοϊο στην Πλατεία της Καισαριανής, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Από τις αρχές Απριλίου οι νοσηλείες έχουν τριπλασιαστεί ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί κατά το ίδιο διάστημα

Αντιμέτωπη με τη δεύτερη, από την αρχή του έτους, έξαρση του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα μας, με τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους να αποτελούν τον πληθυσμό-στόχο του επίμονου ιού και την κυρίαρχη πλέον παραλαβή του, Flirt.

Οι «σκληροί δείκτες», δηλαδή νέες εισαγωγές, νοσηλείες, θάνατοι, έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αποτυπώνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων και των ευάλωτων και τη φθίνουσα ανοσία από τυχόν προηγούμενη νόσηση.

Οι νοσηλείες έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί κατά το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες Παρασκευή (28/6) οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούσαν τους 360, με τους 77 να βρίσκονται σε Μονάδες. Τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας δέχονται με αμείωτη ροή ασθενείς, με λοίμωξη covid, επιβαρυμενους και με επιπλοκές. Ενδεικτικα, χθες έγιναν περίπου 80 εισαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 17-23 Ιουνίου, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 487. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 218 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 211.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τέσσερις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τρεις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν έξι.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι επτά.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 18. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν έξι και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 20.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ στελέχη της BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) εντοπίστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 και στις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στα Χανιά 204% και να ακολουθούν τα Ιωάννινα με 154%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments