Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί [vid]

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370492] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί τρία σπίτια.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο, το έργο τους δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι ριπές φθάνουν τα 9 μποφόρ. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 39 οχήματα. Από αέρος ρίψης πραγματοποιούν συνεχώς 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν γίνει 52 απεγκλωβισμοί κατοίκων, δεκάδες εκκενώσεις και πάνω από 40 κλήσεις για βοήθεια από πολίτες.

Φωτιά στην Κερατέα: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112 καλώντας τους τους κατοίκους των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα να απομακρυνθούν μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα προκειμένου να εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Θωρικού, ενώ εν συνεχεία ζητήθηκε η απομάκρυνση από την περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος.

Φωτιά στην Κερατέα: Δεν κινδυνεύει το στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πληροφορίες από την Πολεμική Αεροπορία, το στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, όπου υπάρχουν αντιαεροπορικά συστήματα, δεν κινδυνεύει, καθώς βρίσκεται 2,5χλμ από την πυρκαγιά που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments