Ελλάδα

Πάτρα: Εργαζόμενη ξάφρισε τμηματικά 290.000 ευρώ από βενζινάδικο

Πάτρα: Εργαζόμενη ξάφρισε τμηματικά 290.000 ευρώ από βενζινάδικο

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο για να μην βρεθούν πάνω της τα χρήματα που υπεξαιρούσε, παραδίδοντάς τα σε μια συνεργό της

Επί ενάμισι χρόνο έκανε «αφαιμάξεις» στις εισπράξεις του πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πάτρα όπου εργαζόταν μια 40χρονη γυναίκα, η οποία υπεξαίρεσε σταδιακά το συνολικό ποσό των 292.282 ευρώ. Μάλιστα, είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο για να μην βρεθούν πάνω της τα χρήματα που υπεξαιρούσε, παραδίδοντάς τα σε μια συνεργό της.

Οι δυο γυναίκες, οι οποίες είχαν ποινικό παρελθόν για απάτες, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας με επιχείρηση που εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από το Νοέμβριο του 2022 ως και την σύλληψή της, η 40χρονη υπάλληλος αναλάμβανε καθημερινά τις εισπράξεις και τις πληρωμές των καυσίμων, καταγράφοντας χειρόγραφα τις κινήσεις. Όμως, κατέγραφε ποσά μικρότερα από τα πραγματικά και παρακρατούσε τα υπόλοιπα, πριν παραδώσει τις εισπράξεις στη νόμιμη εκπρόσωπο ή σε άλλον συνάδελφό της.

Για να μην εντοπίζεται σε περίπτωση που την υποψιάζονταν και της έκαναν έλεγχο κατά την αποχώρησή της, παρέδιδε κάθε φορά τα χρήματα που υπεξαιρούσε στη συνεργό της η οποία την περίμενε κοντά στο πρατήριο. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δυο γυναικών, βρέθηκαν μόνο 110 ευρώ και ερευνάται πού βρίσκονται τα υπόλοιπα χρήματα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δυο τραπεζικές κάρτες, τρία κινητά τηλέφωνα, αλλά και σημειώσεις, έγγραφα, παραστατικά και αποδείξεις αγορών που εξετάζονται εξονυχιστικά.

Οι δράστιδες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτη, καθώς πωλούσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά είδη για τα οποία εισέπρατταν χρήματα, χωρίς να τα παραδώσουν στους αγοραστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments