Τεχνολογία

Airbnb: Ο «κρυφός ρόλος» στον σχεδιασμό του ChatGPT – Τι αποκάλυψε ο Άλτμαν

Airbnb: Ο «κρυφός ρόλος» στον σχεδιασμό του ChatGPT – Τι αποκάλυψε ο Άλτμαν

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Ο CEO της Airbnb συμβούλεψε τον Σαμ Αλτμαν στον σχεδιασμό της πλατφόρμας

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν αποκάλυψε ότι ότι στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στις συμβουλές του φίλου του Μπράιαν Τσέκσι, CEO και συνιδρυτή της Airbnb, – αφού το ChatGPT έγινε παγκόσμιο φαινόμενο.

«Πολλοί άνθρωποι» προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Άλτμαν μόλις το ChatGPT κυκλοφόρησε και γρήγορα αυξήθηκε σε δημοτικότητα στα τέλη του 2022, αλλά τελικά δεν συμμετείχαν, είπε σε μια κοινή συνέντευξη με τον Τσέσκι στο Aspen Ideas Festival την Τετάρτη.

«Όλοι τρελάθηκαν για μένα», είπε ο Άλτμαν. «Ο Μπράιαν ήταν το άτομο που απλώς καθόταν μαζί μου, για περίπου τρεις ώρες κάθε δεύτερη εβδομάδα, και μου έδινε μια λίστα και έλεγε: «Εδώ είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις τώρα. Εδώ είναι που βρίσκεστε πίσω, εδώ είναι αυτό που χάνετε, εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε προληπτικά, εδώ είναι τι πρέπει να σκεφτείτε».

Ο Τσέσκι είχε «σχεδόν πάντα δίκιο», πρόσθεσε ο Άλτμαν. «Έμαθα να σιωπώ πάντα και να ακολουθώ τις συμβουλές».

Το Airbnb στις υπηρεσίες του OpenAI Οι ώρες καθοδήγησης επηρέασαν βασικούς τομείς της επιχείρησης του OpenAI, σύμφωνα με τον Άλτμαν: ο Τσέκσι του έδωσε οδηγίες σχετικά με το ποιον να προσλάβει και πώς να «χαρτογραφήσει» τη στρατηγική της εταιρείας.

Πιο πρόσφατα μάλιστα, ο Τσέσκι του είπε ότι «μάλλον δεν σκεφτόταν αρκετά» τις πολιτικές συνέπειες της τεχνολογίας AI της εταιρείας, πρόσθεσε ο Άλτμαν.

Η επεκτεινόμενη αυτοκρατορία

Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του ChatGPT στο ευρύ κοινό, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο χρήστες. Δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2023, η πλατφόρμα μέτρησε 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία.

Αυτή η ανάπτυξη ήρθε με μια σειρά από προκλήσεις για τον Άλτμαν και την υπόλοιπη ηγεσία του OpenAI. Η εταιρεία ανακοίνωσε πολλές ενημερωμένες εκδόσεις του ChatGPT – η καθεμία στόχευε στο να κάνει το chatbot πιο εξελιγμένο.

Γιατί η ηγεσία απαιτεί «συχνά επώδυνη» κριτική

Ο Άλτμαν έχει γράψει για τη σημασία του να ανοίγεις τον εαυτό σου στην ανατροφοδότηση. «Συνήθιζα να μισώ την κριτική κάθε είδους και την απέφευγα ενεργά», έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog του 2019 . «Τώρα προσπαθώ να το ακούω πάντα με την υπόθεση ότι είναι αλήθεια και μετά να αποφασίζω αν θέλω να ενεργήσω σύμφωνα με αυτό ή όχι».

Σημείωσε ότι «οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω πιστεύουν στον εαυτό τους σχεδόν μέχρι το σημείο της αυταπάτης» και ότι το άνοιγμα του εαυτού σου σε «σκληρή και συχνά επώδυνη» κριτική μπορεί να σε βοηθήσει να μην πέσεις σε επιβλαβή υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments