Διεθνή

Σούνακ: Κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν θα εκλεγεί

Σούνακ: Κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν θα εκλεγεί

Πηγή Φωτογραφίας: Lbc

Αναταραχή στους Συντηρητικούς.

Πανικός επικρατεί στους Τόρις και στον υποψήφιό τους, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ το τελευταίο Σαββατοκύριακο της εκστρατείας του πριν από τις κάλπες της 4ης Ιουλίου. Ο συντηρητικός πολιτικός προσπαθεί να σώσει την έδρα του, με το σκάνδαλο των στοιχημάτων να ενισχύει την αποστροφή των ψηφοφόρων προς το κόμμα του, που χάνει εδάφη στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σούνακ ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπος με την προοπτική να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου που χάνει την εκλογική του περιφέρεια.

Παράλληλα, την αλληλεγγύη του προς το Σουνάκ εξέφρασε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ μετά το ρατσιστικό σχόλιο από εθελοντή της Μεταρρύθμισης, το κόμμα του Νάιτζελ Φαρατζ, γεγονός που ανέβασε το Συντηρητικό κόμμα στη δημοσκόπηση της savanta για την εφημερίδα Telegraph στο 24,6%. Ωστόσο, οι Εργατικοί διατηρούν το προβάδισμα των 20 μονάδων στο 44,9%, αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι στο Λονδίνο, τα Μίντλαντς, την Ουαλία και τον Βορρά, το Εργατικό Κόμμα κρατά σταθερό προβάδισμα έναντι των Τόρις. Ειδικά στον Βορρά, τα μεγάλα κέρδη των Συντηρητικών το 2019 φαίνεται να έχουν μειωθεί κατά 50%.

Εν τω μεταξύ, ο Φάρατζ αρνείται να εμφανιστεί στην εκπομπή της Λόρα Κούνσμπεργκ μέχρι «το BBC να ζητήσει συγγνώμη» για το «εχθρικό» ακροατηριό του στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε, Question Time. Ο ηγέτης του Reform UK εμφανίστηκε στο 30λεπτο πρόγραμμα την Παρασκευή το βράδυ και δέχτηκε ερωτήσεις για τη μετανάστευση, τον ρατσισμό και το δημόσιο σύστημα υγείας. Ωστόσο, δεν έλαβε ούτε ένα χειροκρότημα από το κοινό κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments