Nέα της αγοράς

Bitcoin: Σε ρευστοποιήσεις προχωρεί η γερμανική κυβέρνηση

Bitcoin: Σε ρευστοποιήσεις προχωρεί η γερμανική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Το Βερολίνο μεταφέρει σε ανταλλακτήρια τα Bitcoin από τη μαζική κατάσχεση του περασμένου Ιανουαρίου

Bitcoin αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ μετέφερε πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση σε κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τροφοδοτώντας συζητήσεις και εικασίες στην αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham, τα οποία παραθέτει το oilprice.com, η αρμόδια γερμανική αρχή (BKA) μετέφερε προσφάτων 250 BTC σε ανταλλακτήρια όπως το Kraken και το Coinbase, η αξία των οποίων διαμορφώνεται σε περίπου 15,4 εκατομμύρια δολάρια. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις την περασμένη εβδομάδα, με τις ρευστοποιήσεις σε Bitcoin να ξεπερνούν τα 150 εκατ. δολ.

Η κατάσχεση- μαμούθ σε Bitcoin Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε μαζική κατάσχεση σχεδόν 50.000 BTC από τον παράνομο ιστότοπο πειρατείας ταινιών Movie2k. Αυτή η κατάσχεση σηματοδότησε τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γερμανίας. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση έστειλε μεθοδικά σημαντικά τμήματα αυτού του αποθέματος σε διάφορα ανταλλακτήρια. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση μετέφερε 400 BTC στην Coinbase και στο Kraken. Έστειλαν επίσης 500 BTC σε μια άγνωστη διεύθυνση με την ένδειξη “139Po”. Επιπλέον, η κυβέρνηση έλαβε 310 BTC πίσω από το Kraken. Πήραν επίσης 90 BTC σε συνδυασμό από πορτοφόλια που συνδέονται με το Robinhood, το Bitstamp και το Coinbase.

Το σκεπτικό πίσω από τις κινήσεις Το σκεπτικό πίσω από αυτές τις μεταφορές δεν είναι σαφές, αλλά η αποστολή Bitcoin σε ανταλλακτήρια υποδηλώνει πρόθεση πώλησης. Ενώ τα ακριβή κίνητρα παραμένουν κερδοσκοπικά, τέτοιες ενέργειες συχνά σηματοδοτούν τη δυνατότητα ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων για νομίσματα fiat ή άλλα token.

Παρά τις κινήσεις αυτές που αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα του ημερήσιου όγκου συναλλαγών Bitcoin, οι συμμετοχές της γερμανικής κυβέρνησης, περίπου 46.359 BTC αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι σημαντικές. Αυτό καθιστά τη Γερμανία ένα από τα μεγαλύτερα έθνη-κράτη κατόχους Bitcoin, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιπτώσεις Οι ευρύτερες επιπτώσεις στην αγορά αυτών των κινήσεων είναι αξιοσημείωτες. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος δέχεται πιέσεις, εν μέρει λόγω αυτών των κρατικών μεταφορών.

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες επιδεινώνουν τις πιέσεις πώλησης. Οι επικείμενες αποπληρωμές του Mt. Gox, οι οποίες θα απελευθερώσουν Bitcoin και Bitcoin Cash αξίας περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές, και οι μεγάλες εκροές από τα ETF spot Bitcoin συμβάλλουν επίσης στην αναταραχή της αγοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments