Policy Briefs

Μέτσολα: Για να αναχαιτίσουμε την Ακροδεξιά, πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα των ψηφοφόρων

Μέτσολα: Για να αναχαιτίσουμε την Ακροδεξιά, πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα των ψηφοφόρων

Πηγή Φωτογραφίας: DNA

Να λαμβάνουμε υπ' όψη τις ανησυχίες και τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων πολιτών.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να ανταποκριθεί στα οικονομικά παράπονα των ψηφοφόρων για να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς στις μελλοντικές ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε η Roberta Metsola, μετά από συζητήσεις με τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες .

«Το μήνυμα που λάβαμε σε αυτές τις εκλογές είναι ότι οι άνθρωποι ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους ή αν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν το δικό τους σπίτι », εξήγησε η Ρομπέρτα Μετσόλα. , αναμένεται για νέα θητεία επικεφαλής της Βουλής, στον Τύπο.

«Αυτά τα μηνύματα πρέπει να χρησιμεύουν, πάνω απ’ όλα, για να τροφοδοτήσουν τον προβληματισμό», υπογράμμισε ο Μαλτέζος, μέλος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). «Αν δεν τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας, αυτοί που θα κατέστρεφαν την Ευρώπη θα γίνουν μόνο ισχυρότεροι. »

Η Ρομπέρτα Μέτσολα θα πρέπει να διοριστεί εκ νέου επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο (2024-2029), καθώς διορίστηκε από το ΕΛΚ στις 19 Ιουνίου και χαίρει ευρείας εκτίμησης στις διάφορες πολιτικές οικογένειες της ΕΕ.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου σημείωσαν άνοδο στα ακροδεξιά κόμματα, ιδιαίτερα στη Γερμανία και τη Γαλλία, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ.

Στη Γαλλία, η καταστροφή της κεντρώας συμμαχίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον ώθησε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές , ο πρώτος γύρος των οποίων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (30 Ιουνίου).

Το National Rally (RN), ένα ακροδεξιό κόμμα και μέλος της ομάδας Identity and Democracy (ID) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προηγείται επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις για αυτές τις εκλογές, ενώ η κεντρώα συμμαχία του Emmanuel Macron βρίσκεται στην τρίτη θέση Νέο Λαϊκό Μέτωπο , η ένωση αριστερών κομμάτων που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείσα τι περιμένει από τις γαλλικές εκλογές, η Ρομπέρτα Μετσόλα δήλωσε: «Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την απόφαση που θα λάβει ο γαλλικός λαός». Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.

Τα σχόλια της κας Μετσόλα έρχονται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης οικονομικής ανησυχίας σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Μια πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), η οποία εκπροσωπεί 45 εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζομένους, διαπίστωσε ότι οι πραγματικοί μισθοί — που λαμβάνουν υπόψη τον πληθωρισμό — θα μειωθούν κατά 0,7% το 2023, μετά από πτώση κατά 4,3% το 2022.

Εκτός από την απάντηση στα οικονομικά παράπονα των πολιτών, η Roberta Metsola τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, να επικεντρωθεί στη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, στην εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς , στο “ελεύθερο εμπόριο και στο εμπόριο βάσει κανόνων” , στη μείωση των κανονισμών και στη μείωση κατακερματισμός και επικάλυψη στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments