Πολιτική

Δημοσκόπηση Κapa Research: Ανάκαμψη πάνω από το 30% για ΝΔ

Δημοσκόπηση Κapa Research: Ανάκαμψη πάνω από το 30% για ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο ναδίρ ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κασσελάκη.

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, η ανάκαμψη των ποσοστών της πάνω από τον πήχη του 30% αλλά και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώνονται στην πολιτική έρευνα της Κapa Research για τον μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κυβέρνηση δείχνει να αυξάνει τις δυνάμεις, ενώ στον αντίποδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει πτώση, με τον Στ. Κασσελάκη να φαίνεται πως δεν πείθει, καθώς η πλειονότητα των πολιτών ζητά άλλον αρχηγό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο όριο της μίας ποσοστιαίας μονάδας, χωρίς ωστόσο να ενισχύει έτι περαιτέρω τις δυνάμεις του. Τα υπόλοιπα κόμματα, με μικρές αυξομειώσεις κρατούν τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές. Ευρεία πλειοψηφία καταγράφει και η άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66%, με ένα 29% να ζητά πρόωρες εκλογές.

Πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,3%, έναντι 13,5% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ φιγουράρει στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,2%.

Ακολουθούν, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 7,9%, η Νίκη με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας το 1,8% των προτιμήσεων. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 2,3% των ερωτηθέντων, 0,8% θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αθροιστικά αγγίζει το 12,1%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την… πόρτα στον Κασσελάκη

Ενδιαφέρον στοιχείο της πολιτικής έρευνας της Κapa Research είναι ότι πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 51%) επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι ποσοστού μόλις 25% που ζητά να παραμείνει ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος.

Η ακρίβεια το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες

Σε ό,τι αφορά τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο ζήτημα, με την Υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments