Πολιτική

Ο Κασσελάκης προχωρά σε cancel του παλιού ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης προχωρά σε cancel του παλιού ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ακύρωση φυσιογνωμικών στοιχείων του παρελθόντος.

Η συζήτηση για το αν και κατά πόσο ο Καραγάτσης είναι σεξιστής, που ξεκίνησε από ένα άρθρο στο Lifo, γενικεύθηκε ταχύτατα. Η εξήγηση για τη γενίκευση αυτής της συζήτησης ξεπερνάει τη συνήθη διαμάχη που ξεσπάει για διάφορα θέματα στο διαδίκτυο και οφείλεται στην αντίδραση που φέρνει η εμφάνιση της cancel culture (της κουλτούρας της ακύρωσης) στα λογοτεχνικά πράγματα της χώρας μας.

Ωστόσο, η ακύρωση δεν περιορίζεται μόνο στον πολιτισμό, αλλά εμφανίζεται επίσης στην πολιτική. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η ακύρωση του παρελθόντος μέσω της φωτογραφίας του Στάλιν με τον Νικολάι Γιεζόφ, ο οποίος αργότερα απομακρύνθηκε από τη φωτογραφία όταν έγινε αχρείαστος για τον Στάλιν.

Παραμένοντας στον χώρο της Αριστεράς, φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στο παρελθόν του κόμματος στο οποίο εκλέχθηκε πρόεδρος, τουλάχιστον με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Κασσελάκης, μετά την εκλογή του, χρησιμοποίησε φρασεολογία που δεν σχετίζεται με την Αριστερά, αλλά μοιάζει περισσότερο με το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα. Έτσι, αντί να αναφέρεται στον Καρλ Μαρξ, περιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια του Γκράουτσο, ενός από τους αδερφούς Μαρξ του κινηματογράφου, που έλεγε: “Αυτές είναι οι ιδέες μου, αλλά αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες”.

Στις πρόσφατες εξελίξεις, ο Κασσελάκης προχώρησε από την ακύρωση ιδεών στην ακύρωση στοιχείων της ιστορίας, προσώπων και συμβόλων του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι, επιτέθηκε σε σημαντικά μέλη του κόμματός του, απομακρύνοντάς τους από θέσεις εξουσίας, κατηγόρησε ανοικτά τον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε ακόμα και σε μαύρα χρήματα, φθάνοντας μέχρι τον Τσίπρα. Τώρα, έκλεισε την εφημερίδα “Αυγή”.

Φαίνεται ότι ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ προς μια εντελώς νέα κατεύθυνση, απορρίπτοντας το παρελθόν του κόμματος. Ως μέλος της “ελίτας”, υιοθετεί την αμερικανική “κουλτούρα της ακύρωσης” και ακυρώνει πρόσωπα, πολιτικές και σύμβολα του παρελθόντος του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ενώ εκλέξανε τον Κασσελάκη ως πρόεδρο, στην πορεία τους εμφανίζεται ως “Cancelάκης”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments