Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολυεθνική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολυεθνική

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να απολύσει οποιονδήποτε πιστεύει ότι δεν είναι απόλυτα πιστός στις προσωπικές του επιλογές.

Στο επόμενο πολιτικό “κλικ” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να απολύσει οποιονδήποτε πιστεύει ότι δεν είναι απόλυτα πιστός τις προσωπικές του επιλογές, γιατί αυτό είναι που συμβαίνει με τις περίφημες αδιαμεσολάβητες σχέσεις.

Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται απογοητευμένα και αναπολούν το παρελθόν. Νιώθουν θλίψη, οργή και απογοήτευση για την επιλογή που έκαναν τον περασμένο Σεπτέμβριο και που αποδείχθηκε αντιπαραγωγική για το κόμμα. Ένα από αυτά τα στελέχη, κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αντίθεσή του προς τους αντιπάλους του Κασσελάκη και ιδιαίτερα την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Εκείνος υποστήριζε με πάθος τον Στέφανο Κασσελάκη. Το όνομά του είναι Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην βουλευτής.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιώργος Τσίπρας ένιωσε πραγματικά προδομένος, καθώς απολύθηκε από τη θέση ευθύνης που είχε στον κομματικό οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη. Η απόλυση ήταν κανονική, όπως αυτές που πραγματοποιούν εργοδότες όταν κρίνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον χρήσιμοι. Αυτή η ιστορία συνέβη απλά.

Προηγουμένως, είχαν γίνει και άλλες απολύσεις με τον ίδιο τρόπο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θεοχαρόπουλος και άλλοι στελέχη με θέσεις ευθύνης. Κοινό στοιχείο όλων ήταν ότι απομακρύνθηκαν από τις επιλογές και θέσεις του Κασσελάκη, όπως αυτές αποκαλύφθηκαν μετά την εκλογή του. Φυσικά, όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν πολιτικό ενδοιασμό να απομακρύνει τον προκάτοχό του, τον οποίο ορισμένοι ακόμα μέλη του κόμματος θεωρούν πολιτικό κεφάλαιο και ο οποίος του άνοιξε την πόρτα για να μπει στο κόμμα, είναι φυσικό να συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης μιας πολυεθνικής που πραγματοποιεί απολύσεις.

Στο επόμενο πολιτικό κλικ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να απολύσει οποιονδήποτε πιστεύει ότι δεν είναι απόλυτα πιστός στις προσωπικές του επιλογές. Αυτό συμβαίνει λόγω των αδιαμεσολάβητων σχέσεων που υποστηρίζει, παρότι αυτές παραπέμπουν σε λογικές Μουσολίνι. Ο ηγέτης δεν δίνει εξηγήσεις στα κομματικά όργανα ή στην κοινοβουλευτική ομάδα, γενικά δεν δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.

Αν δεν προχωρήσει σε απολύσεις, επειδή πολλά στελέχη δεν έχουν οργανικές, έμμισθες σχέσεις με το κόμμα, θα προχωρήσει σε διαγραφές, απομακρύνσεις ή απαξίωσή τους. Το επόμενο “θύμα” του Κασσελάκη θα είναι στελέχη όπως ο βουλευτής Νίκος Παππάς, ο οποίος αρχικά υποστήριξε την κ. Όλγα Γεροβασίλη στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, υποσχόμενος ότι θα την ψηφίσει, αλλά στη συνέχεια την απορρίπτει. Ο κ. Κασσελάκης, που δεν φαίνεται να ξεχνά, θα προλάβει να τον απομακρύνει πρώτος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει αδιαφορία για τα στελέχη και για όσους διαφωνούν με τον αρχηγικό τρόπο που πολιτεύεται. Αγνοεί επιδεικτικά τις απόψεις τους και δεν τις λαμβάνει υπόψη του. Αν χρειαστεί, προτιμά να συνεργαστεί και να πορευτεί μόνο με την κ. Τζάκρη. Απευθύνεται σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να τον υποστηρίζει με βάση καλογυρισμένα βίντεο. Θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητα τα στελέχη, οι εσωτερικές διαδικασίες και οι “λεπτομέρειες”, που συνθέτουν ένα δημοκρατικό κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments