Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κάλπες το φθινόπωρο – Πότε ανακοινώνει ο Γερουλάνος

ΠΑΣΟΚ: Κάλπες το φθινόπωρο – Πότε ανακοινώνει ο Γερουλάνος

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία του κόμματος.

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκονται όλοι στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων, που θα έχει ως κατάληξη την εκλογή ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η πλευρά Δούκα, που είχε προτείνει εσωκομματικές εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εισηγηθεί προς το σώμα του οργάνου η ανοιχτή ψηφοφορία από τη βάση για ανάδειξη ηγεσίας να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Οι επικρατέστερες ημερομηνίες και για τους δύο γύρους είναι: 29 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου ή 13 και 20 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση δεν θα γίνει εκλογή νέου Γραμματέα του κόμματος, παρά την αποχώρηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου. Επίσης, η πολιτική – ιδεολογική συνδιάσκεψη που ζήτησε ο Χάρης Δούκας θα πραγματοποιηθεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας συμφωνεί με την υπόσχεσή του να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των στελεχών, προκειμένου η πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή να είναι ενωτική και να αντικατοπτρίζει την κρίση της παράταξης. Αναμένεται να ψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα από το σώμα, καθώς και οι αντίπαλοι έχουν ζητήσει εκλογές μέχρι το 2024.

Αναμένεται ότι από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί “ρεσάλτα και εκβιασμούς” και θα αποκαλύψει ένα οργανωμένο σχέδιο εναντίον του. Επίσης, θα επισημάνει το έργο που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια στο κόμμα και τον αγώνα που δόθηκε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Θα ζητήσει επίσης “καθαρές λύσεις, μακριά από δυαρχίες και παρασκηνιακά παζάρια”, αναφέροντας έμμεσα τη συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη.

Εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στη συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι δελφίνοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και θα περιγράψει το πλαίσιο και το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα. Θα ζητήσει αλλαγή πορείας και θα εστιάσει στην ανάγκη αναδόμησης του κόμματος με προοπτική κυβερνησιμότητας. Από το βήμα της ανώτατης ηγεσίας, θα αναπτύξει το σχέδιό του για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, χωρίς συγκολλήσεις με άλλα κόμματα, αλλά με συγκλίσεις στις γειτονιές.

Ο Παύλος Γερουλάνος δεν αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και προσανατολίζεται να το πράξει Δευτέρα ή Τρίτη το αργότερο.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του χώρου και θα επισημάνει την ανάγκη μιας δυναμικής επανεκκίνησης του κόμματος, μέσω σαρωτικών αλλαγών στην ηγετική ομάδα, ενός προγράμματος που θα εμπνεύσει, μιας ομαδικής δουλειάς και μιας ηγεσίας με πειθώ, δύναμη και μαεστρία, ώστε η Παράταξη να μπορέσει στις επόμενες εκλογές να κυβερνήσει τη χώρα.

Στην κούρσα της ηγεσίας, πάντως, αναμένονται και εκπλήξεις, είτε από υποψηφιότητες που δεν τις περιμένει κανείς, είτε από δηλώσεις συμπαράταξης υπέρ υποψηφίων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των δελφίνων θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς την εσωκομματική αναμέτρηση, βάζοντας στο κάδρο στελέχη, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης, η υποψηφιότητα του οποίου αρκετά πιθανή, και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι “ψήνεται” υποψηφιότητα που θα εκφράζει τον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό χώρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments