Πολιτική

Σήμα Μητσοτάκη για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Σήμα Μητσοτάκη για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής στρατηγικής βρίσκεται η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με τον πρωθυπουργό να εκπέμπει σήμα επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους νευραλγικούς τομείς. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην ΕΕ, στην κυβέρνηση επικεντρώνονται στην σκληρή μάχη που θα δοθεί άμεσα, με το βλέμμα στραμμένο στη βελτίωση της καθημερινότητας, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει σήμα για επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Στους κεντρικούς κυβερνητικούς στόχους η αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο μόνιμος στόχος αύξησης μισθών και μείωσης ανεργίας, η αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και η συνέχιση της μείωσης των φόρων.

Στοεπίκεντρο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων το πρόβλημα της στέγης, το Airbnb, το νομοσχέδιο για το νέο ΑΣΕΠ, η βελτίωση του ΕΣΥ και η αύξηση της Ασφάλειας στις γειτονιές όλης της χώρας, αλλά και θέματα καθημερινότητας όπως η βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες συγκαταλέγεται η διαπραγμάτευση για τις 4 θέσεις ευθύνης της ΕΕ, η άμυνα, τα ζητήματα τιμών, η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης αλλά και τα θέματα των αγροτών.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

Η κυβερνητική μηχανή αναμένεται να τρέξει πιο γρήγορα και άμεσα τις μεταρρυθμίσεις με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ατζέντα να στρέφεται στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες όπως είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και τα ζητήματα της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς να πατήσουν “γκάζι” σε όλα τα ανοιχτά θέματα για το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνεχίσει τις επισκέψεις σε υπουργεία, με κύριο το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας να ενημερωθεί για όλα όσα θα γίνει στο άμεσο διάστημα.

Από την κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών τους αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού.

Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να τρέξουν πιο γρήγορα σε όλα τα υπουργεία όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια για το προσεχές διάστημα.

Φυσικά, στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών βρίσκεται και η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε νέους στοχευμένους ελέγχους σε 100 βασικά προϊόντα, τονίζοντας πως η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγορά θα στελεχωθεί με επιπλέον 30 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments