Πολιτική

Χριστοδουλίδης: Θα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη τους σφετεριστές στα κατεχόμενα

Χριστοδουλίδης: Θα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη τους σφετεριστές στα κατεχόμενα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χριστοδουλίδης: Θα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη τους σφετεριστές στα κατεχόμενα

«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα», δήλωσε την Κυριακή (30/06) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης

«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα», δήλωσε την Κυριακή (30/06) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πολιτικοποιεί το θέμα, το οποίο, όπως είπε, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και ερωτηθείς κατά πόσον η προσπάθεια δίωξης των σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών είναι κάτι που έπρεπε να γίνει πιο νωρίς, ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι, ενδεχομένως να έπρεπε να γίνουν πράγματα νωρίτερα, αλλά ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί στο παρελθόν.

«Εγώ αναφέρομαι στο τι γίνεται σήμερα», είπε, σημειώνοντας ότι, το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία «δεν μπορεί κανείς, μα κανείς να το αμφισβητήσει».

Γίνονται παράνομες ενέργειες από κάποιους, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας «θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται» και ότι είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που γίνονται οι ενέργειες της Κυβέρνησης, «μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, και για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις οι οποίες, κακά τα ψέματα, το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί».

«Άρα είναι συνειδητή επιλογή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας», είπε, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στη Δικαιοσύνη, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση σύλληψης Τουρκοκύπριου δικηγόρου.

«Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πολιτικοποιούμε το θέμα, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα νομιμότητας, της δικαιοσύνης», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσθέτοντας πως θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments