Ελλάδα

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5: Η ψυχραιμία έσωσε τη νεαρή υποσμηναγό [vid]

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5: Η ψυχραιμία έσωσε τη νεαρή υποσμηναγό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Εγκατάλειψη Mirage 2000-5: Η ψυχραιμία έσωσε τη νεαρή υποσμηναγό [vid]

Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 ΓΝΑ και είναι καλά στην υγεία της

«Άγιο» είχε η μοναδική Eλληνίδα πιλότος των Mirage 2000-5 η οποία το μεσημέρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μαχητικό της, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Όπως μετέδωσε ο στρατιωτικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης η νεαρή υποσμηναγός απέδειξε ότι είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη και ψύχραιμη.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, επέστρεφε στην Τανάγρα από εκπαιδευτική πτήση. Στη φάση της προσγείωσης, κι ενώ το Mirage 2000-5 τροχοδρομούσε, ξαφνικά παρουσίασε βλάβη – πιθανόν στα φρένα – και άρχισε να βγαίνει από το διάδρομο, με κίνδυνο ακόμα και να τουμπάρει.

Εκτέλεσε με επιτυχία όσα προβλέπονται στην εκπαίδευσή της

Η Eλληνίδα πιλότος ενήργησε γρήγορα και με ψυχραιμία και όπως προβλέπεται, εγκατέλειψε το μαχητικό της κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, το οποίο ευτυχώς λειτούργησε κανονικά. Όπως επισήμανε ο στρατιωτικός συντάκτης του Star η εγκατάλειψη μπορεί να γίνει από μηδενικό ύψος και με μηδενική ταχύτητα.

Η υποσμηναγός είναι έμπειρη, έχει πάρει μέρος και σε αερομαχίες στο Αιγαίο και σε διεθνείς ασκήσεις και είναι η μοναδική Eλληνίδα πιλότος στα Mirage. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 ΓΝΑ και είναι καλά στην υγεία της.

Την επισκέφτηκε μάλιστα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ το αεροσκάφος έπαθε μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος και θεωρείται επισκευάσιμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments