Ελλάδα

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, καίνε σε διάσπαρτα σημεία [vid]

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, καίνε σε διάσπαρτα σημεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, καίνε σε διάσπαρτα σημεία [vid]

Mηνύματα από το 112 και στα δύο νησιά

Μάχη για μια ακόμη ημέρα δίνουν με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται- κυρίως- σε Κω και Χίο όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Η πυρκαγιά στην Κω είναι σε εξέλιξη με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με το kosnews24.gr, τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα. Επίσης, όπως επισημαίνει το τοπικό μέσο, κατόπιν του μηνύματος από το 112 που εστάλη, όσοι τουρίστες και κάτοικοι είναι στην Καρδάμαινα και δεν έχουν όχημα, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να απομακρυνθούν.

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments