Ελλάδα

Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο στα Σταμάτα – Διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα, Ζάκυνθο και Δίστομο

Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο στα Σταμάτα – Διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα, Ζάκυνθο και Δίστομο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ποιες εστίες απασχολούν σήμερα το πρωί τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές με τις φλόγες στην Αττική. Στην Κερατέα και στη Σταμάτα οι φωτιές είναι σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, με μικροεστίες σε όλη την έκταση, οι οποίες αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην Κερατέα επιχειρούν το πρωί της Δευτέρας 138 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων, 39 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Στη Σταμάτα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 145 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στη Ζάκυνθο, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στη Ριτσώνα. Στη Ζάκυνθο, η φωτιά ξέσπασε στις 20:30 την Κυριακή σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Παράλληλα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τις απογευματινές ώρες χθες, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει ενεργό μέτωπο από τα ξημερώματα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές. Και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments