Ελλάδα

Τανάγρα: Σώα η πιλότος που εγκατέλειψε το μαχητικό Mirage – Πως συνέβη το ατύχημα [vid]

Τανάγρα: Σώα η πιλότος που εγκατέλειψε το μαχητικό Mirage – Πως συνέβη το ατύχημα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16 ΚΑΙ ΜΙΡΑΖ 2000 ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ//EUROKINISSI

Η πιλότος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους

Ατύχημα σημειώθηκε με μαχητικό Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία. Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. ​Η νεαρή χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος M2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.

Πως συνέβη το ατύχημα

Ενώ το Mirage είχε προσγειωθεί και τροχοδρομούσε στον διάδρομο, η πιλότος αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, καταγράφοντας περιστατικό ανομοιόμορφης πέδησης. Ένα από τα δύο φρένα, ως φαίνεται, δεν λειτουργούσε με τον προβλεπόμενο τρόπο, και, ευτυχώς, η πιλότος, αντιδρώντας με ψυχραιμία, προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Εκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, ευτυχώς πρόλαβε και εγκατέλειψε το Mirage εγκαίρως, τα πάντα λειτούργησαν όπως έπρεπε και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Η νεαρή πιλότος του μαχητικού έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προληπτικά, προκειμένου να υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπονται κάθε φορά που γίνεται χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments