Ελλάδα

Ζάκυνθος: Χόρευαν στο πανηγύρι, ενώ η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους [vid]

Ζάκυνθος: Χόρευαν στο πανηγύρι, ενώ η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Δευτέρας, αλλά παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου

Οργή προκαλούν οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα του Facbook, την ώρα που μαινόταν η πυρκαγιά σε δάσος της Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα, στο βίντεο που έχει δημοσιευτεί στη σελίδα Forecast Weather Greece, φαίνεται κόσμος να συνεχίζει να διασκεδάζει σε πανηγύρι, την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα στο δάσος ακριβώς από πίσω τους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ.

Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες». Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments