Διεθνή

Γαλλικές εκλογές: “Ενιαίο μέτωπο” κατά του κόμματος της Λεπέν ζητά ο γαλλικός Τύπος – “Γαλλική τραγωδία”

Γαλλικές εκλογές: “Ενιαίο μέτωπο” κατά του κόμματος της Λεπέν ζητά ο γαλλικός Τύπος – “Γαλλική τραγωδία”

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Γαλλικές εκλογές: "Ενιαίο μέτωπο" κατά του κόμματος της Λεπέν ζητά ο γαλλικός Τύπος - "Γαλλική τραγωδία"

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για "αποτυχημένο στοίχημα" του Εμανουέλ Μακρόν -που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση- μετά την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι πλέον η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Γαλλίας, μετά την επικράτησή του στον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών και την ιστορικά υψηλή επίδοση που κατέγραψε.

Το RN πήρε περίπου 12 εκατ. ψήφους – σχεδόν τριπλάσιες από τα 4,2 εκατ. ψήφους που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022.

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για «αποτυχημένο στοίχημα» του Εμανουέλ Μακρόν -που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση- μετά την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση.

Εκλογές στη Γαλλία: Οι εφημερίδες ζητούν ενιαίο μέτωπο κατά του RN

Οι ημερήσιες εφημερίδας της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το BFM TV, αναλύουν λεπτομερώς την επόμενη ημέρα, κάνοντας έκκληση για τη δημιουργία ενός «ρεπουμπλικανικού μετώπου» κατά του κόμματος Λεπέν.

Η L’ Humanité και η Libération καλούν σε «ενιαίο μέτωπο», μετά το «σοκ» του πρώτου γύρου αυτών των εκλογών.

Από την πλευρά της, η Le Monde κάνει λόγο για «ρεπουμπλικανικό μέτωπο».

Η Le Figaro επέλεξε να αναδείξει τη μονομαχία Μελανσόν – Μπαρντέλα, ενώ το κύριο άρθρο από κάτω έχει τίτλο: «Γαλλική τραγωδία».

Παράλληλα, ο Τύπος -ιδιαίτερα ο τοπικός- επιτίθεται στην αμφιλεγόμενη απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση την επομένη των ευρωεκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «έβαλε ένα στοίχημα. Το έχασε. Ακόμα χειρότερα, είναι μια καταστροφή για το στρατόπεδό του», επισημαίνει η Στέφανι Ζορν στην εφημερίδα La Voix du Nord.

Οι γαλλικές εκλογές φιγουράρουν και στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων. «Η ακροδεξιά παίρνει προβάδισμα στις γαλλικές εκλογές», γράφει ο Guardian.

Η βρετανική Daily Telegraph, σημειώνει: «Λεπέν: Εξαφάνισα τον Μακρόν».

Οι Financial Times με μια χαμογελαστή φωτογραφία της ακροδεξιάς επικεφαλής γράφουν: «Η ακροδεξιά της Λεπέν νίκησε τον Μακρόν στον πρώτο γύρο των πρόωρων γαλλικών εκλογών».

Με την ίδια φωτογραφία, η Wall Street Journal έχει τίτλο: «Η ακροδεξιά κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments