Nέα της αγοράς

Το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά επαναδιατύπωσαν εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών

Το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά επαναδιατύπωσαν εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά επαναδιατύπωσαν εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών

Το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά επαναδιατύπωσαν εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών

Το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά επαναδιατύπωσαν εκπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών (από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αγορά ακινήτων) που έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση, την Πέμπτη, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με αφορμή την τακτική ετήσια γενική συνέλευση του φορέα με πρόεδρο τον Νικόλαο Μπακατσέλο. Της αμερικανικής επιχειρηματικής αποστολής, που βρέθηκε στην Ελλάδα, ηγήθηκε ο Ντρέικ Μπεχράκης, επικεφαλής της Marwick Associates.

«Η εξαιρετική αυτή συζήτηση (σ.σ.: κατά την εκδήλωση του Επιμελητηρίου) αποδείχτηκε πολύτιμη προσθήκη στη γενική μας συνέλευση μιας και το περιεχόμενό της ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένο με την αποστολή μας να ενισχύσουμε τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ. Είναι αξιοσημείωτη και πραγματικά αξιέπαινη η δέσμευση του κ. Μπεχράκης για τη γεφύρωση της επιχειρηματικής κοινότητας της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ με τις κατάλληλες ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς και η προσπάθεια που καταβάλλει να ενσταλάξει αυτό το αίσθημα ευθύνης στους νεότερους Ελληνοαμερικανούς», σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μπακατσέλος.

Οπως εξηγεί, οι Αμερικανοί επενδυτές διερευνούν ενεργά περαιτέρω ευκαιρίες σε κλάδους όπως η ενέργεια, η ναυπηγοεπισκευή, η άμυνα, η αγορά ακινήτων και η τεχνολογία. «Ο ενεργειακός τομέας, με έμφαση σε έργα ΑΠΕ, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, και η ανάπτυξη λύσεων βιώσιμης ενέργειας, κερδίζουν έδαφος, ενώ και στον τουρισμό και στη φιλοξενία, οι επενδύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και τουριστικές υποδομές αυξάνονται. Επίσης, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και της υγειονομικής περίθαλψης, με σχέδια για τη δημιουργία προηγμένων εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης και μονάδων παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων. Διερευνάται τέλος ο τομέας των αγροτικών επιχειρήσεων, με ευκαιρίες στην επεξεργασία τροφίμων, τη βιολογική γεωργία και την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων», σημειώνει ο κ. Μπακατσέλος.

Οπως προσθέτει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες κολοσσοί από τις ΗΠΑ έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη χώρα μας κι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις, αναγνωρίζοντας το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της. «Οπότε, το αμερικανικό επενδυτικό αποτύπωμα είναι ήδη μεγάλο και έχει πολλές προοπτικές να αυξηθεί περαιτέρω. Από μεριάς μας αυτό εξαρτάται κατά βάση από απλά πράγματα, όπως η εξασφάλιση της σταθερότητας που επιφέρει η προσήλωση στους βασικούς κανόνες ενός κράτος δικαίου και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, γνωρίζουμε πως πολλές πρωτοβουλίες και νέες συμφωνίες είναι στα σκαριά», τονίζει.

«Η ελληνική αγορά παρουσιάζει ευκαιρίες ιδίως για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εχει καταστεί πολύ ευκολότερη η ίδρυση μιας νέας επιχείρησης ή ενός νέου υποκαταστήματος. Εκτός από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μικρές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αναπτυχθούν, διερευνούμε τη δημιουργία συνεργειών και συνεργασιών στην υγεία και στην κτηματαγορά, τομείς όπου παραδοσιακά δραστηριοποιούμαστε», αναφέρει ο Ντρέικ Μπεχράκης, πρόεδρος της Marwick Associates.

Πηγή: moneyreview.gr//Δημήτρης Δελεβέγκος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments