Οδηγός

ΑΣΕΠ: Αυτές θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις για επιτάχυνση των προσλήψεων

ΑΣΕΠ: Αυτές θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις για επιτάχυνση των προσλήψεων

Πηγή Φωτογραφίας: Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με αιχμή στην ατζέντα τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο.

Με αιχμή στην ατζέντα τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη μάχη του κρατικού μηχανισμού με τα πύρινα μέτωπα, αλλά και στις κυβερνητικές αλλαγές, με στόχο την επιτάχυνση των προσλήψεων στο Δημόσιο, μέσα από το ΑΣΕΠ.

“Έχουμε πια εντοπίσει τις ιστορικές παθογένειες που εμποδίζουν ακόμη την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ώστε αυτές να μη γίνονται άμεσα ορατές στον πολίτη…Αποφασίζουμε κάθε χρόνο για την ετήσια κατανομή των διορισμών, στην πράξη όμως αυτό υπονομεύεται από διαδικασίες περίπλοκες, γραφειοκρατικές, χειροκίνητες εν πολλοίς που δεν αντιστοιχούν ούτε στις ανάγκες ούτε στα επείγοντα χαρακτηριστικά τους…Η επιδίωξή μας είναι να γίνονται όλα πολύ πιο σύντομα…Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν από την αρχή τη συγκεκριμένη θέση που ενδιαφέρονται, ώστε να μην την απορρίπτουν εκ των υστέρων. Τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ψηφιακά, μέσω εσωτερικών διασταυρώσεων…Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει τα χαρτιά του και να περνάει τα τεστ ανεξάρτητα εάν εκείνο το διάστημα τρέχει κάποιος σχετικός διαγωνισμός…” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. “Είναι σημαντικά βήματα και με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε το ανώτατο συμβούλιο επιλογής προσωπικού που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να κρατήσει το αδιάβλητο των διαδικασιών. Σκοπός μας τώρα είναι η επιτάχυνση και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας…”, συμπλήρωσε. 

Στο μέτωπο των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε και πάλι το μήνυμα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το κράτος είναι “παρών” σε εκατοντάδες εστίες σε ολόκληρη την επικράτεια και ευχαριστώντας όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής για την πολύ σπουδαία δουλειά που έκαναν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αυτή η μάχη προφανώς και θα διαρκέσει, καθώς μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου και σίγουρα δεν θα κερδηθεί χωρίς και τη συνδρομή των πολιτών. Ιδιαίτερα στο πεδίο της πρόληψης…Για αυτό και αποφασίστηκε η παράταση των καθαρισμών των οικοπέδων…Τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο από την έγκαιρη προετοιμασία και τη συμμετοχή του πολίτη στη συλλογική άμυνα απέναντι στους φυσικούς κινδύνους..Το μέτρο των καθαρισμών των οικοπέδων εφαρμόζεται για πρώτη φορά και είναι λογικό να έχει παρουσιάσει κάποιες αρχικές αριθμίες. Αλλά νομίζω ότι και αυτές οι αδυναμίες δεν μετριάζουν καθόλου τη σημασία του…Τονίζω ότι τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας και αυτό επιβάλλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ όλων των υπηρεσιών…”, επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments