Οδηγός

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι ισχύει από σήμερα σε λιανεμπόριο και βιομηχανία [vid]

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι ισχύει από σήμερα σε λιανεμπόριο και βιομηχανία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι ισχύει από σήμερα σε λιανεμπόριο και βιομηχανία [vid]

Με διπλές επιλογές, που δίνουν την ευκαιρία στους εργοδότες να εξαιρούνται από την εφαρμογή, κάνει επίσημη πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα στη Βιομηχανία και το Λιανεμπόριο

Με διπλές επιλογές, που δίνουν την ευκαιρία στους εργοδότες να εξαιρούνται από την εφαρμογή, κάνει επίσημη πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα στη Βιομηχανία και το Λιανεμπόριο που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας:

Από σήμερα 1η Ιουλίου, σε:

•Βιομηχανίες & Λιανεμπόριο

Από το Φθινόπωρο του ‘24: Τουρισμός και επισιτισμός

Τα πρόστιμα

10.500€ πρόστιμο για:

-Μη χτύπημα κάρτας κατά την εργασία

-Εργασία με χτύπημα κάρτας εξόδου

Μετά την υλοποίηση του μέτρου σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security και ΔΕΚΟ, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τίθεται, από την 1η Ιουλίου 2024, σε πλήρη εφαρμογή στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία, που έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2024. Με βάση τον προγραμματισμό, από το Φθινόπωρο του 2024, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αναμένεται να επεκταθεί στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού.

Μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εργασιακή καθημερινότητα στη χώρα μας και την ορθή εφαρμογή του εργατικού δικαίου.

Όπως αναφέρει, «μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, είναι σημαντικό να θωρακίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, βελτιώνοντας την εργασιακή τους καθημερινότητα και εξασφαλίζοντας την ακέραια καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφαλίζοντας παράλληλα υγιείς όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καταπολεμώνται φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και εισφοροδιαφυγής, που πλήττουν πρωτίστως τους εργαζόμενους και τις συνεπείς επιχειρήσεις και υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε εργαζόμενους τραπεζών, μεγάλων σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικών εταιριών, εταιριών security και ΔΕΚΟ και πρόκειται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments