Πολιτική

Αποστολάκης: H διερεύνηση των αιτίων που πιλότος εγκατέλειψε Mirage 2000-5 είναι απαραίτητη

Αποστολάκης: H διερεύνηση των αιτίων που πιλότος εγκατέλειψε Mirage 2000-5 είναι απαραίτητη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αποστολάκης: H διερεύνηση των αιτίων που πιλότος εγκατέλειψε Mirage 2000-5 είναι απαραίτητη

«Η διαρκής επένδυση στην ασφάλεια, είναι κρίσιμη για την προστασία και την ασφάλεια στελεχών μας» αναφέρει στην ανακοίνωση

Τη διερεύνηση των αιτιών του σημερινού περιστατικού με το Mirage 2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης ζητά με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα και κατά τη τροχοδρόμησή του στην 114 Πτέρυγα Μάχης, το αεροσκάφος Mirage 2000 -5 βγήκε εκτός διαδρόμου. Ευτυχώς, η πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος και της ευχόμαστε γρήγορη και ασφαλή επαναφορά στα καθήκοντά της. Αναμένουμε ότι η έρευνα διερεύνησης των αιτίων που οδήγησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν στο μέλλον άλλα παρόμοια περιστατικά».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «η διαρκής επένδυση στην ασφάλεια και τη συντήρηση όλων των μονάδων και συστημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων είναι κρίσιμη για την προστασία και την ασφάλεια των στελεχών μας αλλά του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναλυτικά η δήλωση

Σήμερα και κατά τη τροχοδρόμησή του στην 114 Πτέρυγα Μάχης, το αεροσκάφος Mirage 2000 -5 βγήκε εκτός διαδρόμου. Ευτυχώς, η πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος και της ευχόμαστε γρήγορη και ασφαλή επαναφορά στα καθήκοντά της.

Αναμένουμε ότι η έρευνα διερεύνησης των αιτίων που οδήγησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν στο μέλλον άλλα παρόμοια περιστατικά.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η διαρκής επένδυση στην ασφάλεια και τη συντήρηση όλων των μονάδων και συστημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων είναι κρίσιμη για την προστασία και την ασφάλεια των στελεχών μας αλλά του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

To αεροσκάφος Mirage 2000-5, μετά την προσγείωση του στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Το M2000-5 επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments