Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός–Το καλοκαίρι θα είναι επικίνδυνο

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός–Το καλοκαίρι θα είναι επικίνδυνο

Πηγή Φωτογραφίας: [370499] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου και δεν θα κερδηθεί χωρίς την συνδρομή των πολιτών στην πρόληψη»

«Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο συμπίπτει με την αναμέτρηση με τις πυρκαγιές», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο με υψηλή ξηρασία και υψηλούς ανέμους για την εποχή», είπε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν, αλλά επέστησε την προσοχή όλων για ένα καλοκαίρι που προβλέπεται ιδιαίτερα επικίνδυνο. «Είδαμε έναν καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με τη βοήθεια των drones εντοπίστηκαν έγκαιρα οι πυρκαγιές αλλά και συντονισμό αστυνομίας πυροσβεστικής και εθελοντών. Οι καμένες εκτάσεις και οι περιουσίες».

Όπως είπε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, σε Πάρνηθα και Σταμάτα κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα, αλλά αυτή η μάχη θα διαρκέσει. «Μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου και δεν θα κερδηθεί χωρίς την συνδρομή των πολιτών στην πρόληψη. Γι’ αυτό δόθηκε παράταση στον καθαρισμό των οικοπέδων για 15 ημέρες.

Μπορεί οι δυνάμεις μας να είναι πιο έτοιμες αλλά τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο από την έγκαιρη προετοιμασία και την συμμετοχή του πολίτη.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο και είναι λογικό να έχει κάποιες αρρυθμίες.

Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα και θα αυξήσουμε και άλλο τον αριθμό. Έχουνε δρομολογήσει και την αφαίρεση των συσσωρευμένων κλαδιών για να μην αποτελούν εστίες πυρκαγιάς. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments