Πολιτική

Μυρίζει μπαρούτι στο ΠΑΣΟΚ

Μυρίζει μπαρούτι στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [370489] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Ανδρουλάκης ακονίζει νύχια και δόντια για να κρατήσει αυτό που οι άλλοι δοκιμάζουν να του πάρουν.

O Νίκος Ανδρουλάκης ήταν μάλλον ήπιος. Κάποιος άλλος μπορεί να ανέβαινε στα κεραμίδια του ξενοδοχείου καταγγέλλοντας τη διαπλοκή και τα σκοτεινά συμφέροντα που βάλθηκαν να του πάρουν το κόμμα. Άφησε βέβαια κάποια αιχμηρά υπονοούμενα, αλλά το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν μύριζε μπαρούτι.

Ο πρόεδρος, μαζί με μερικούς χειροκροτητές, είχε τη στήριξή του. Αυτό είναι συνηθισμένο στα κόμματα, όπου όλοι υποστηρίζουν τον ηγέτη τους. Και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Γερουλάνος και Δούκας, ήταν εξίσου ήπιοι. Ωστόσο, αν ξεκινούσε το ξεκατίνιασμα τώρα, μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα είχαν κόμμα για να διεκδικήσουν. Ο Δούκας, ωστόσο, ήδη αισθάνεται την πίεση. Τα δύσκολα θα έρθουν από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τότε αναμένεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, με μια εκ των οποίων να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Η εκλογή αυτή φαίνεται να περιέχει πολλές εντάσεις, καθώς ο πρόεδρος δεν είναι έτοιμος να παραδώσει τον έλεγχο του κόμματος. Αυτό δημιουργεί αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων. Βάσει δημοσκοπήσεων, προβλέπεται ένας σκληρός αγώνας μεταξύ του Ανδρουλάκη και του Δούκα. Αν ο Δούκας κερδίσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις.

Από τη φύση του, η εκλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περιέχει υψηλό κίνδυνο για την εμφάνιση διαλυτικών στοιχείων, ακόμα κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται στην Κ.Ο. Αν ο Δούκας ηττηθεί, θα επιστρέψει στο Δήμο, θα φυτεύει δέντρα και το θέμα θα ξεχαστεί σε λίγες ημέρες. Έτσι, αν χάσει αυτή τη μάχη, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επανέλθει ως διεκδικητής. Αν κερδίσει ο Γερουλάνος, θα υπάρξει πρόβλημα συμπόρευσης, αλλά τουλάχιστον ο Γερουλάνος είναι κοινοβουλευτικός και η σχέση του με τον Ανδρουλάκη δεν είναι συγκρουσιακή. Και αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης; Θα σταματήσει η γκρίνια ή θα συνεχιστεί ο ανταγωνισμός με πρόφαση τη μεγάλη Κεντροαριστερά;

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και όσο γίνονται πιο γρήγορα, τόσο περισσότερο ευνοείται ο Ανδρουλάκης, που έχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του κομματικού μηχανισμού. Υπάρχουν στελέχη, ειδικά στην περιφέρεια, που δεν έχουν ούτε δει τον Δούκα από κοντά.

Τι θα λένε στην προεκλογική περίοδο; Όσο και αν ακούγεται περίεργο, κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Μητσοτάκης καθώς άπαντες θα δηλώνουν έτοιμοι να τον συντρίψουν εκλογικά. Και φυσικά, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Εδώ ο Ανδρουλάκης φάνηκε να το ξεκόβει. Και ο Κασσελάκης του κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Ας ακούσουμε, όμως, λεπτομερώς και τις θέσεις των άλλων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments