Πολιτική

Νέος πονοκέφαλος Κασσελάκη η «πλατφόρμα» Πολάκη

Νέος πονοκέφαλος Κασσελάκη η «πλατφόρμα» Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ηγετική ομάδα με νομιμοποίηση από τη βάση του κόμματος ζητά ο βουλευτής Χανίων, διεκδικώντας έμμεσα μερίδιο σε αυτήν.

Κατασταλαγμένος, ψύχραιμος και με μια πολιτική πλατφόρμα εμφανώς διαφοροποιημένη από τις πολιτικές επιλογές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε χθες ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από ένα χρόνο, όχι όμως και την τελευταία.

Μιλώντας στο Attica TV, ο κ. Πολάκης προανήγγειλε την πύκνωση των τηλεοπτικών -και προφανώς πολιτικών- εμφανίσεών του στο εξής, ανοίγοντας για πρώτη φορά τόσο διακριτά ηγετική περπατησιά, ακόμη και αν αυτή γίνεται, όπως είπε, κατά παρότρυνση φίλων και υποστηρικτών του. «Μου το λένε πάρα πολλοί φίλοι και σύντροφοι γιατί βλέπουν και βγαίνουν διάφοροι κακομοίρηδες από τους αντιπάλους» που λένε ψέματα και πρέπει να απαντιώνται, όπως παρατήρησε, μαζί με τη διαπίστωση, ωστόσο, ότι «η πολιτική δεν είναι one man show, τελεία, τέλος, παράγραφος», «φωτογραφίζοντας» την τακτική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Άλλωστε, ο κ. Πολάκης δεν απέφυγε χθες να ασκήσει κριτική σε μια σειρά από ζητήματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αρχής γενομένης από τη συζήτηση για την «ενιαία Κεντροαριστερά», την οποία δεν απέρριψε, αλλά αντίθετα εμφάνισε προσωπική πολιτική πλατφόρμα για το μέλλον του προοδευτικού χώρου. Όπως είπε, σε προσωπικό αμιγώς τόνο «για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς», αν δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων, πρόσθεσε.

Απορρίπτοντας, την τρέχουσα προοπτική απέναντι σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων» παρατήρησε, εξηγώντας από πλευράς του ότι Εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. «Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ», ως κορμός της αντιπολίτευσης, περιέγραψε ο κ. Πολάκης, καλώντας παράλληλα και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εμφανή τη διάσταση απόψεων με τον κ. Κασσελάκη ως προς την αρχική πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την ηγεσία της «ενιαίας Κεντροαριστεράς», ο κ. Πολάκης απάντησε «ναι, αλλά με τέτοιους όρους, να εξηγούμαστε» διαφωνώντας με την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να συμμετάσχει, χωρίς ένα «νέο λαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο» στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Σε διαφορετική γραμμή από την Κουμουνδούρου, για μένα το κύριο είναι το ένα εκατομμύριο ανθρώπων που τον Γενάρη του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναρθουνε» υπογράμμισε ο κ. Πολάκης, λέγοντας ότι το Κέντρο «είναι μια κατασκευή και μια εφεύρεση».

Άλλωστε, ο ίδιος δεν έκρυψε ότι «είμαι σε φάση που εμπνέομαι αλλά έχω έντονο προβληματισμό», ενώ σε αυτή τη φάση, «θέλω τα πράγματα να γίνουν εξαιρετικά σύντομα πλέον, να γίνουμε κυβερνώσα αριστερά» που θα αλλάξει τα πράγματα στη χώρα, παρατήρησε, ανεβάζοντας τον πήχη στην πλευρά Κασσελάκη.

Ως προς τα λάθη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις τελευταίες Ευρωεκλογές, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός υποστήριξε πως «είναι αξιοπρεπές, αλλά δεν είναι καλό» το 14,9%, τη στιγμή που «τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου, είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου, για μένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις», όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης.

Στο τέλος της ημέρας, πάντως, και μνημονεύοντας τις προσεχείς συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε ότι το Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου «πρέπει να αναδείξει και την ηγετική ομάδα», καθώς «η πολιτική δεν είναι one man show, τελεία, τέλος, παράγραφος», σχολίασε, διεκδικώντας εμμέσως μερίδιο σε μια μελλοντική ηγετική ομάδα με αποφασιστικές, εκτελεστικές αρμοδιότητες και νομιμοποίηση από τη βάση του κόμματος.

Και αν οι αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη περίσσεψαν, ο κ. Πολάκης υπήρξε εξαιρετικά προσεκτικός στις διατυπώσεις του για τον φυσικό ηγέτη του χώρου, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επιχείρησε να αποτρέψει από την παραίτηση του πέρυσι. Όπως είπε ο κ. Πολάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε να μιλήσουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών του Μάϊου του 2023. Που του είπα να κάτσει στη θέση του και να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος» δήλωσε ο κ. Πολάκης, αν και αποκάλυψε πως δεν συμφώνησαν παντού στα αίτια της ήττας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments