Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο με τρεις υποψήφιους

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο με τρεις υποψήφιους

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Αρκετοί θα αναζητήσουν την τύχη τους στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος. Αυτοί οι τρείς μπήκαν επισήμως από χθες στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε μια σχετικά ηλεκτρισμένη -κυρίως από οπαδούς του προέδρου του κόμματος- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο… προθάλαμο, πάντως, βρίσκονται ενδεχομένως ακόμα δύο με τρείς υποψηφιότητες. Του Μιχάλη Κατρίνη, που δεν άνοιξε τα χαρτιά του και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο, αλλά και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα, χωρίς να ξεκαθαρίσει πλήρως τις προθέσεις της.

Με άλλα λόγια, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ αρκετοί θα αναζητήσουν την τύχη τους στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.

«Τώρα όλα ξεκινούν»

Μια ημερομηνία την οποία λίγο πολύ περίμεναν όλοι στο ΠΑΣΟΚ και για την οποία οι διεκδικητές της ηγεσίας δεν είχαν σοβαρές ενστάσεις. Θεωρούν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου όλοι να προετοιμαστούν, τόσο οργανωτικά όσο και πολιτικά. «Τώρα όλα ξεκινούν», έλεγαν πράσινα στελέχη μετά το τέλος της συνεδρίασης και αν κανείς κρίνει από το κλίμα που επικρατούσε μάλλον στη Χαριλάου Τρικούπη θα βγουν τα μαχαίρια. Η «ομάδα» Ανδρουλάκη δείχνει συσπειρωμένη. Άλλωστε, και χθες έκανε έντονη την παρουσία της με συνθήματα ενώ φάνηκε ότι ο νυν Πρόεδρος του κόμματος παραμένει ιδιαίτερα ισχυρός σε εσωκομματικό επίπεδο.

Η ομιλία του, μάλιστα, έδειξε ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα αναπάντητο, αφού όχι μόνο εμπεριείχε αρκετά καρφιά όλους όσοι τον αμφισβήτησαν, αλλά θύμιζε έντονα προεκλογική περίοδο. Σε αντίθεση με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνου που προτίμησαν να μιλήσουν σε χαμηλότερους τόνους. Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι μπαίνει μπροστά «για να κάνω ξανά το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Πάμε να νικήσουμε τώρα», κάτι που θα αποτελέσει ουσιαστικά το διακύβευμα των εκλογών. Το βασικό ερώτημα, δηλαδή, είναι ποιος εκ των υποψήφιων μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Το κλίμα στο Κάραβελ Χθες στο Κάραβελ από νωρίς είχαν μαζευτεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ζυμωθούν. Ποιος στηρίζει ποιον, προβλέψεις, αλλά η κοινή ανησυχία ήταν εάν το κόμμα θα βγει αλώβητο. Και ναι μεν αποφευχθήκαν οι εντάσεις ( που παλαιότερα ήταν στην ημερήσια ατζέντα), ωστόσο ήταν έντονη η αίσθηση ότι το μέλλον προμηνύεται δύσκολο. Το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Κατερίνα Μπατζελή (που στηρίζει Χάρη Δούκα) και τους προεδρικούς, οι οποίοι ήθελαν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποστηρικτές του Ν. Ανδρουλάκη, «αμαύρωσε» μια κατά τα άλλα σχετικά ήρεμη συνεδρίαση, από την οποία δεν έλειψαν τα καρφιά, μικρά ή μεγαλύτερα.

Το ερώτημα, λοιπόν, που κυριαρχούσε στο στόμα όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση ήταν αν τους επόμενους τρεις μήνες θα κυριαρχήσει η ενότητα ή οι υποψήφιοι θα φτάσουν στα άκρα. Οι περισσότεροι υποψιάζονται ότι μάλλον η μάχη θα είναι ιδιαίτερα έντονη, με χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη μέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments