Πολιτική

Συναγερμός στη ΝΔ ενόψει των ομιλιών Καραμανλή – Σαμαρά

Συναγερμός στη ΝΔ ενόψει των ομιλιών Καραμανλή – Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποια μηνύματα αναμένεται να εκπέμψουν οι πρώην πρωθυπουργοί.

ην ώρα που η κυβέρνηση, μέσα και από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιδιώκει την φυγή προς τα εμπρός μετά το απρόσμενο εκλογικό ποσοστό της 9ης Ιουνίου, ο κίνδυνος για ένα δεύτερο μέρος εσωτερικών αναταράξεων στη ΝΔ (ύστερα από την συνεδρίαση της Κ.Ο. την περασμένη εβδομάδα) ελλοχεύει απόψε στο Πολεμικό Μουσείο.

Εκεί θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, με βασικούς ομιλητές τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Αμφότεροι, για πρώτη φορά παρεμβαίνοντας από κοινού, αναμένεται να ασκήσουν κριτική (άγνωστο τι μεγέθους) στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα.

Η σχέση του σημερινού πρωθυπουργού με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν είναι καλή, κάτι που φαίνεται στις δημόσιες τους τοποθετήσεις. Κάποιος που μιλάει με τον κ. Μητσοτάκη αναρωτιέται γιατί οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς δεν έχουν δηλώσει δημόσια υποστήριξη προς τη ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει καμία κίνηση που θα προκαλέσει εσωτερικές διχόνοιες στο κόμμα.

Στη σημερινή εκδήλωση, πρώτα θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς με θέμα την “Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι”, και στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής για ευρωπαϊκά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα επισημάνει, με βάση τις πρόσφατες ευρωεκλογές, την ανάγκη αποστασιοποίησης των ευρωπαίων πολιτών από τα συστημικά κόμματα και τον καταχρηστικό δικαιωματισμό. Επιπλέον, θα υπογραμμίσει τη σημασία της διατήρησης του διεθνούς δικαίου σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά, ενώ θα απευθύνει μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία για τη σημασία της ευρωπαϊκής τους πορείας μέσω της Αθήνας.

Πιο “επικίνδυνος” για το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος και κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει δώσει τα σχετικά δείγματα γραφής, με οξεία κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων, όπως η ιδεολογική κλίση προς το κέντρο, η εξωτερική μας πολιτική, τα ομόφυλα ζευγάρια, το μεταναστευτικό και οι εργάτες γης. Πιθανολογείται ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για το ιστορικό χαμηλό σε απόλυτο αριθμό ψήφων της ΝΔ στις ευρωεκλογές και θα καταθέσει εκ νέου την ιδεολογικοπολιτική του πλατφόρμα για την πορεία της παράταξης.

Στο Πολεμικό Μουσείο αναμένεται να παρευρίσκονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρκετοί υπουργοί και πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι όσοι ανήκουν στην παράταξη αυτή ακούν με σεβασμό τις απόψεις ιστορικών στελεχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments