Ελλάδα

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη το μέτωπο στο Γεράκι, στη μάχη 2 ελικόπτερα [vid]

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη το μέτωπο στο Γεράκι, στη μάχη 2 ελικόπτερα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολονύχτια ήταν η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο που δεν απειλεί κατοικημένη έκταση, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να τη θέσουν υπό έλεγχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Οι εικόνες από το μέτωπο της πυρκαγιάς δείχνουν την έκταση και τη δυσκολία στην επιχείρηση για την κατάσβεση. Οι πυροσβέστες πέρασαν όλη τη νύχτα στο σημείο, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τις φλόγες.Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες που έσπευσαν με 25 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, αλλά και εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα δύο ελικόπτερα από τη βάση του Ηρακλείου. Η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και δεν διευκολύνει τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ σήμερα στην περιοχή οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Την ίδια ώρα υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (01-07-2024) η φωτιά που ξέσπασε στο Κατωφύγι του δήμου Βιάννου. Η πυρκαγιά σταμάτησε κυριολεκτικά μια ανάσα από τα σπίτια έπειτα από την τιτάνια προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών αρχών και για την φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα χθες, στον Βουρβουλίτη του δήμου Γόρτυνας. Σήμερα ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υψηλός στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments