Ελλάδα

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Κω, Χίο και Κρήτη

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Κω, Χίο και Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: [370298] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πάνω από 50 φωτιές το τελευταίο 24ωρο.

Ολονύχτια μάχη σε τρια πύρινα μέτωπά εδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης να παραμένουν σε εξέλιξη.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην Κω στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η φωτιά κινείται προς το παραλιακό μέτωπο και για το λόγο αυτό έχει εκκενωθεί το χωριό Καρδάμαινα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά, σύμφωνα με το kosnews24.gr, εκτείνεται από την περιοχή του παλιού λατομείου ως την Καρδάμαινα ακριβώς απέναντι από το κάστρο της Αντιμάχειας, ενώ οι φλόγες βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο σπιτιών.

Αν και τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία πως η φωτιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν προς όσους βρίσκονται στα Καρδάμαινα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Καρδάμαινα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής. Σε ετοιμότητα να συνδράμει είναι και το Λιμενικό Σώμα, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε σπίτι ή ξενοδοχείο. Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, σε ανάρτησή του στο Facebook απήυθυνε έκκληση για βοήθεια από εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

“Επείγον!

Χρειαζόμαστε άμεσα εθελοντικές ομάδες και νέους ανθρώπους να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο μας. Ανοιχτά παραμένουν τα δημόσια κτίρια της Αντιμάχειας, το συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου, το Δημοτικό Σχολείο και η αίθουσα της Κοίμησης, όπου μπορούν να κατευθύνονται κάτοικοι και επισκέπτες της Καρδάμαινας μετά την εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στους ίδιους χώρους μπορεί να κατευθύνεται η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για την περίθαλψη των συνανθρώπων μας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments