Καιρός

Σταδιακή επιδείνωση με βροχές και αφρικανική σκόνη

Σταδιακή επιδείνωση με βροχές και αφρικανική σκόνη

Πηγή Φωτογραφίας: [369416] ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πότε έρχεται πτώση της θερμοκρασίας.

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, με τις υψηλές θερμοκρασίας να επιμένουν για λίγο ακόμη και θα έρχονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Παράλληλα θα είναι αυξημένες και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Από την Τετάρτη θα αρχίσει και η πτώση της θερμοκρασίας η οποία αναμένεται να φτάσει έως και 9 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν για ακόμα ένα διήμερο, ενώ θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Από την Τετάρτη η κατάσταση βελτιώνεται από πλευράς ποιότητας της ατμόσφαιρας , ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα φανεί περισσότερο την Πέμπτη, λόγω και των φαινομένων που θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Σάκη Αρναούτογλου, αναφέρει σε ανάρτησή του την οποία συνοδεύει με διάγραμμα ότι έρχεται «βουτιά» της θερμοκρασίας στους 29 βαθμούς την Πέμπτη.

Πτώση της θερμοκρασίας βλέπει και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα έχει «τρία πρόσωπα», καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες της Δευτέρας και της Τρίτης έρχονται καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει και πάλι με τη ζέστη να είναι υποφερτή, ηλιοφάνεια και αέρα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 2/7, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές: Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηράκλειο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Σάμο & Ικαρία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη, Αττικής & Κύθηρα, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Λάρισας, Λακωνίας, Ηλείας, Αχαΐας.

Ο καιρός σήμερα

Aρχικά αναμένεται αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο υπόλοιπο Ιόνιο καθώς και στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία καθώς και σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 37, στη Θεσσαλία από 19 έως 40, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 37, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι και το βράδυ νότιοι ίδιας έντασης. Οι άνεμοι στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ίδιας έντασης. Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ οι άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments