Διεθνή

Ο Πούτιν θα συναντήσει Ερντογάν και Σι στο Καζακστάν

Ο Πούτιν θα συναντήσει Ερντογάν και Σι στο Καζακστάν

Πηγή Φωτογραφίας: CGTN

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αστάνα, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO).

Συναντήσεις με τους προέδρους της Κίνας και της Τουρκίας, Σι Τζινπίνγκ και Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα του Καζακστάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αστάνα, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO).

Η τελευταία συνάντηση του Πούτιν με τον Σι έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο, κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κίνα. Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για την πέμπτη του θητεία στην προεδρία της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως ο SCO είναι ένας ευρασιατικός πολιτικός, οικονομικός, διεθνής οργανισμός ασφάλειας και άμυνας που ιδρύθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία το 2001.

Τα υπόλοιπα πλήρη μέλη είναι η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η Τουρκία, αν και δεν είναι μέλος του Οργανισμού, συμμετέχει συχνά στις συνεδριάσεις του ως «εταίρος διαλόγου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments