Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς άκαιρη η συζήτηση για δεξιά ή κεντρώα στροφή της ΝΔ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς άκαιρη η συζήτηση για δεξιά ή κεντρώα στροφή της ΝΔ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε 50 φοροαπαλλαγές και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Ως εντελώς άκαιρη χαρακτηρίζει τη συζήτηση που έχει ανοίξει για δεξιά ή κεντρώα στροφή της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε σημερινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το εάν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πραγματοποιήσει στροφή προς τα δεξιά ή προς το κέντρο και απάντησε ξεκάθαρα πως «είναι μια τελείως άκαιρη η συζήτηση. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια. Η Ελλάδα έχει μια σταθερή και νόμιμα εκλεγμένη μονοκομματική κυβέρνηση, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με τρία καθαρά χρόνια θητείας μπροστά μας. Αν η κυβέρνηση κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών, αν η κυβέρνηση βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, δεν θα αναζητηθούν άλλοι κυβερνώντες, η κυβέρνηση δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Αν η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της, τότε δικαίως οι συμπολίτες μας θα αναζητήσουν άλλους συμπολίτες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ 24%, όπως ακούστηκε και στη χθεσινή εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε 50 φοροαπαλλαγές και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Και στο ΦΠΑ έχουμε προχωρήσει σε μειώσεις σε ορισμένα αγαθά. Όταν μειώνεις το ΦΠΑ, την πρώτη μέρα είναι πολύ ευχάριστο. Όμως, μετά από ένα χρόνο, είναι πολύ δυσάρεστο. Και ο Μητσοτάκης δεν αύξησε τον ΦΠΑ στον καφέ. Τον παρέλαβε στο 24%, τον πήγε στο 13% και επανέρχεται στο 24%».

Μιλώντας για τις χθεσινές ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Παγίως λέω ότι θα ήταν αλαζονικό εκ μέρους μου να σχολιάζω τις απόψεις των κ. κ. Σαμαρά και Καραμανλή, γιατί και οι δύο τιμήθηκαν από την παράταξή μας στην ηγεσία της και γιατί έχουν τιμηθεί από τον ελληνικό λαό στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Κατά συνέπεια, έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία λόγου».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, έβλαψε πολιτικά τη ΝΔ. Ένα κομμάτι της βάσης μας δεν μπόρεσε να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνουμε. Κι αυτό μας στοίχησε εκλογικά».

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Εύχομαι μια ομαλή και δημοκρατική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων. Η Αθήνα είναι ένα μικρό κράτος. Συνεπώς, η Αθήνα χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση για την επίλυση των προβλημάτων της».

Αναφερόμενος σε ειδικότερα θέματα του χαρτοφυλακίου του και πιο συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Σύρου, ο Άδωνις επισήμανε πως «όταν μια συνδικαλίστρια μιλάει για τα κενά, μιλά για τα κενά του νοσοκομείου. Είναι αυτή η πραγματικότητα; Όχι ακριβώς. Το νοσοκομείο Σύρου έχει πληρότητα 45%. Στα 100 κρεβάτια χρησιμοποιούνται τα 45 κρεβάτια. Η αναλογία των νοσηλευτών στη Σύρο σε σχέση με τις κλίνες είναι καλύτερη από αυτή της Σύρου.

Ευρύτερα, υπάρχει πρόβλημα εύρεσης γιατρών για τα νησιά. Για παράδειγμα, θέλουμε παθολόγο στη Σαντορίνη. Προκηρύξαμε θέση παθολόγου με 9000 ευρώ μεικτά και σπίτι από το δήμο. Και όμως, δεν πήγε κανένας.

Άρα, δεν είναι τόσο εύκολο να πληρωθούν οι θέσεις. Προσπαθούμε όμως να κάνουμε πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι γιατροί στο ΕΣΥ πρέπει να έχουν πρόσβαση και στο ιδιωτικό ιατρικό έργο. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι θετικοί σε αυτό το σχέδιο. Αύριο θα παρουσιάσουμε το σχέδιο στον πρωθυπουργό. Θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ. Αμέσως μετά, θα προχωρήσουμε στη θέσπιση του μέτρου», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments