Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης γνώριζε το πολιτικό κόστος του γάμου ομοφύλων αλλά το ανέλαβε

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης γνώριζε το πολιτικό κόστος του γάμου ομοφύλων αλλά το ανέλαβε

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη ΝΔ έχουμε πλούσια ιστορία διαλόγου – Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τοποθετήθηκε και σε σχέση με τις χθεσινές παρεμβάσεις των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις χθεσινές ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Έχω μια πάγια άποψη, να μην σχολιάζω δηλώσεις δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ. Θα ήταν εκ μέρους μου άκομψο και ολίγον τι αλαζονικό. Οι κ. κ. Σαμαράς και Καραμανλής έχουν μια πολύ μεγαλύτερη ιστορία από τη δική μου στη Νέα Δημοκρατία. Έχουν γράψει την ιστορία τους στη ΝΔ. Οι απόψεις δύο ανθρώπων με τόσο μεγάλη εμπειρία έχουν πάντοτε ενδιαφέρον. Στην παράταξή μας, δεν έχουμε σταλινική παράδοση, αλλά πλούσια ιστορία σε διάλογο. Διαφέρουμε πολύ ως προς αυτό από άλλα πολιτικά κόμματα».

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή, πανευρωπαϊκά, υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την πορεία της δημοκρατίας. Με αυτή την έννοια, η συζήτηση αυτή επηρεάζει και τον εγχώριο πολιτικό διάλογο. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κόστισε εκλογικά στη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός γνώριζε πως θα είχε πολιτικό κόστος, αλλά το ανέλαβε. Η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ καλή. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ έμπειρος πολιτικός. Ξέρει άριστα τι πρέπει να ακούσει και τι όχι. Στη ΝΔ δεν τίθεται θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη. Κανείς ποτέ δεν θα έλεγε πως δύο τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες θα διαπραγματεύονταν την αρχηγία του κράτους. Στην ΝΔ, επαναλαμβάνω, έχουμε πλούσια παράδοση πολιτικού διαλόγου».

Σε σχέση με την πρόσφατη συζήτηση στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, επισημάνθηκε πως «η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν εξαιρετική. Ήταν μια συζήτηση πολύ υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα 17 χρόνια που είμαι βουλευτής. Αλίμονο αν είχαμε φτάσει στο σημείο να μην ανταλλάσσαμε απόψεις. Μην ψάχνουμε συνέχεια παραπολιτικά. Ο πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά όλους τους βουλευτές επί έξι ώρες».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Άδωνις είπε πως «η Ελλάδα έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γίνει μια κανονική ευρωπαική χώρα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν υφίσταται θέμα πρόωρων εκλογών. Εκλογές θα γίνουν κανονικά, σε τρία χρόνια από σήμερα».

Τέλος, αναφερόμενος στο εάν η ΝΔ είναι φοβική, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η κυβέρνηση υλοποιεί τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Αύριο θα εξηγήσω στον πρωθυπουργό πώς γιατροί του ΕΣΥ θα παράγουν και ιδιωτικό έργο και θα ενημερώσω για την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments