Πολιτική

Δένδιας: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γίνει μία συμμαχία αρχών

Δένδιας: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γίνει μία συμμαχία αρχών

Πηγή Φωτογραφίας: [370511] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST "28η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" (ΝΙΚΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ/EUROKINISSI)

«Αναμέναμε γρηγορότερη σύγκλιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η τρέχουσα κατάσταση σε δυτικές δημοκρατίες δημιουργεί προκλήσεις», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

«Αναμέναμε γρηγορότερη σύγκλιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η τρέχουσα κατάσταση σε δυτικές δημοκρατίες δημιουργεί προκλήσεις», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν υπάρχει χώρος για αστεία, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση που δεν αναμέναμε», υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής ΆμυναςΝίκος Δένδιας, μιλώντας στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο «Economist Government Roundtable», στην ενότητα «Πώς μπορεί η Ευρώπη να μετριάσει τις σημερινές απειλές για την ασφάλεια».

«Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά που αποσταθεροποιεί τη βόρεια Αφρική, τη Λιβύη, τη Συρία. Έχουμε μία παράδοξη κίνηση από τους Χούθι που κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν το εμπόριο και μία βιαιότητα σε έξαρση» εξήγησε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Αναμέναμε γρηγορότερη σύγκλιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η τρέχουσα κατάσταση σε δυτικές δημοκρατίες δημιουργεί προκλήσεις. Κάποιος θα μπορούσε να μας ρωτήσει πώς θα διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα. Όσον αφορά την Ουκρανία, ο κ. Κουλέμπα μίλησε σωστά για αγώνα επιβίωσης. Θυμηθείτε πώς νιώθαμε τις πρώτες 24ωρες μετά την εισβολή. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να σταθεί και να κερδίσει τα εδάφη της. Τώρα μιλάμε για απειλές στη Γάζα και για τις προκλήσεις για το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει τι έγινε την 7η Οκτωβρίου. Ακόμη μία πρόκληση είναι η κατάσταση στο Σαχέλ».

Δένδιας: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ασφαλής

Μιλώντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο υπουργός ανέφερε πως «η Ευρώπη πρέπει να είναι ασφαλής και για την ασφάλεια της Ευρώπης, ο έλεγχος και η ασφάλεια της Βορείου Αφρικής είναι σημαντικός. Πρέπει να διευθετήσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις ταυτόχρονα. Θα συναντηθούμε το Σάββατο με τον κ. Μπορέλ για να δούμε όλες αυτές τις ασπίδες».

Τέλος, αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποιοι δεν αγαπούν το ΝΑΤΟ αλλά όλοι παραδέχονται ότι είναι η πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμφωνία στη ιστορία. Το ΝΑΤΟ πρέπει όμως να γίνει κάτι περισσότερο, γιατί το έχει στο DNA του να είναι κάτι παραπάνω από μία στρατιωτική συμφωνία. Το ΝΑΤΟ πρέπει να γίνει μία συμμαχία αρχών για να μπορεί να εξάγει αυτές τις αξίες στον κόσμο. Αυτή είναι η πρόκληση καθώς γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξής του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments