Πολιτική

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης – Ώρα απαντήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης – Ώρα απαντήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αναμένονται απαντήσεις για Τσίπρα, Αυγή και "μαύρα χρήματα".

Με ανοίγματα στη κεντροαριστερά απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος με την επιστροφή από τις ΗΠΑ καλείται να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις για τα περί υπονόμευσης από τον Αλέξη Τσίπρα, τα «μαύρα ταμεία» και το κλείσιμο της Αυγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία και τη δεύτερη θέση που κατέκτησαν σοσιαλιστές, αριστεροί και πράσινοι σε μια συμφωνία κορυφής είπε ότι «αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε μια περίοδο που η Ακροδεξιά επελαύνει, με την ανοχή της Δεξιάς».

Παρά την σθεναρή αντίστασή του στις συγκολλήσεις κορυφής και την αποστροφή του στη δημιουργία ενός νέου ευρύτερου φορέα της κεντροαριστεράς που θα τον ελέγχει το σύστημα, όπως λέει, ο κ. Κασσελάκης πλέον επιχειρεί να μπει για τα καλά στο κάδρο της συνεργασίας με προσκλήσεις και προκλήσεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Καλώ τα προοδευτικά κόμματα σε μέτωπο κατά της συγκάλυψης» έγραψε ο κ. Κασσελάκης για το ναυάγιο της Πύλου προσθέτοντας και αυτή τη χείρα βοηθείας που έτεινε στα καλέσματα.

Απαντήσεις για την Αυγή Με την επιστροφή του ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για τον «ξαφνικό θάνατο» της Αυγής που αποφασίστηκε όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει στις ΗΠΑ και με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο. Απόψε μάλιστα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για όλα τα θέματα, στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Ο κ. Κασσελάκης καλείται αρχικά από τους ίδιους του εργαζόμενους να δώσει απαντήσεις γιατί η εφημερίδα οδηγήθηκε σε κλείσιμο και αν υπάρχει κάποιο επικαιροποιημένο σχέδιο διάσωσης όλους αυτούς του μήνες που ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στο τιμόνι της ηγεσίας.

Ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν και δια στόματος του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η απόφαση για κλείσιμο της εφημερίδας στην καθημερινή της έκδοση είχε ληφθεί από το 2022 και αυτό ενόχλησε  έντονα το στρατόπεδο Τσίπρα.

Το business plan για τη συνέχιση της λειτουργίας της εφημερίδας είχε συμφωνηθεί έπειτα από μια μαραθώνια πολιτική γραμματεία κατά την οποία αποφασίστηκε τελικά η εξυγίανση με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και εκκαθάριση εν λειτουργία.

Με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποφασίστηκε τότε, το κόστος λειτουργίας μειώθηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά κατά 700.000€ και από τα 3,8εκατ.€ το κόστος λειτουργίας έπεσε στα 3εκατ ενώ και την επόμενη χρονιά των εθνικών εκλογών περιορίστηκε στα 2,3εκατ.€.

Σύμφωνα με πληροφορίες για όλα αυτά τα στοιχεία έχει πλήρη ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης όπως επίσης έχουν φτάσει στο γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και τα business plan  και οι μελέτες βιωσιμότητας καθώς και η  έκθεση ορκωτών λογιστών και της ελεγκτικής εταιρείας που πραγματοποίησε ενδελεχή καταγραφή όπως αυτή παραδόθηκε στον κύριο μέτοχο, δηλαδή στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο ο Τσίπρας Το «αρχή άνδρα δείκνυσι» που απεύθυνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από το πανεπιστήμιο Κος της Κωνσταντινούπολις επικαλούμενος την περίφημη φράση «αν θέλεις να δεις το χαρακτήρα κάποιου, δώσε του εξουσία» εκλήφθηκε και ερμηνεύτηκε ως ένα ηχηρό καρφί στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ρόλο του υπονομευτή όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποδίδουν ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα παραβλέποντας το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος δεν παρενέβη ποτέ στα περί υπονομευτών που εξαπέλυε τότε το στρατόπεδο Κασσελάκη – Πολάκη στην ομάδα Αχτσιόγλου, προειδοποιούν τώρα τον πρώην πρόεδρο με αντίποινα για τη σημερινή του στάση να μην παρεμβαίνει «υπερ του κόμματός του», βάζοντας τώρα εκείνον στο ρόλο του ενορχηστρωτή της υπονόμευσης του Στέφανου Κασσελάκη.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Μάρκος Χατζησάββας άλλοτε στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη και από την εκλογή του στην ηγεσία και μετά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Διότι Αλέξη μου, υπονόμευση και μηχανορραφίες είναι όλα αυτά που «δείχνουν» εσένα… Δυστυχώς μας βάζεις απέναντι και μάλιστα με τρόπο ανεπίστρεπτο! Οπότε… watch us now (πρόσεχε μας τώρα)» έγραψε ο κ. Χατζησάββας το οποίο σε μια ελεύθερη και ασφαλή μετάφραση σημαίνει «μας έβαλες απέναντι, κοίτα μας τώρα πως θα αντιδράσουμε… Σε βάζουμε κι εμείς απέναντι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments